"MINA" ČEKA ŠAMPIONA: Crvena zvezda stiže u goste mladoj ekipi Mege u 19. kolu ABA lige

G. KELIĆ

07. 02. 2022. u 09:00

MELEM za dušu i za telo. To je ono što je košarkašima Crvene zvezde potrebno kao "hleb nasušni", kako bi "izvidali rane" zadobijene u prošlonedeljnim evropskim okršajima sa Armanijem i Monakom. Željeni lek potražiće na današnjem (15.30) gostovanju ekipi Mege u okviru 19. kola ABA lige.

МИНА ЧЕКА ШАМПИОНА: Црвена звезда стиже у госте младој екипи Меге у 19. колу АБА лиге

FOTO: Mega basket/Dragana Stjepanović/ABA liga

Možda su se crveno-beli definitivno oprostili od trke za Top-osam Evrolige, međutim, u regionalnim okvirima nemaju prava na propust. Pre svega kako bi zadržali sigurnu prednost od dve pobede više u odnosu na drugoplasirani duo, koji čine Partizan i Budućnost.

Stići do željenog slavlja neće biti nimalo jednostavno, iako tradicija dosadašnjih duela govori drugačiju priču. U okvirima jadranskog takmičenja, crveno-beli i ekipa iz naselja Braće Jerković su odigrali tačno 20 okršaja, a današnji domaćin još čeka na prvenac nad aktuelnim srpskim i regionalnim prvakom. Prvi ovosezonski duel odigran u dvorani "Aleksandar Nikolić" završen je glatkom pobedom pulena Dejana Radonjića (81:67), međutim, nedavni rezultati Megine "klinčadije" pokazuju favorizovanom rivalu da protivnik zaslužuje potpuno poštovanje.

CEROVINA: DA ISKORISTIMO ŠANSE

KAPITEN Mege Luka Cerovina je pred duel sa liderom takmičenja istakao da njegovu ekipu čeka teška nedelja, sa tri utakmice za šest dana.

- Očekuje nas utakmica sa Crvenom zvezdom, koja je izuzetno iskusna i kvalitetna ekipa. Sa ovom utakmicom nam počinje veoma teška nedelja, u kojoj igramo tri utakmice u praktično šest dana (Zvezda, SC Derbi, Budućnost). Igramo dobro u poslednje vreme, pobeda u Železniku nam je mnogo značila i ukoliko nam se ukažu, pokušaćemo da iskoristimo svoje šanse protiv glavnog favorita za osvajanje lige - rekao je Cerovina.

U poslednja četiri duela ostvarene su tri pobede, do toga dve izuzetno velike, na gostovanjima Partizanu i FMP, zbog čega je plasman u plej-of opet aktuelizovan. Takođe, na svom igralištu Mega je u prvom delu sezone na noge već bacila dva kandidata za sam vrh - Budućnost i Cedevitu Olimpiju.

- Čeka nas veoma ozbiljan i zahtevan protivnik. Crvena zvezda ima veoma dobar roster, sastavljen od kvalitetnih i iskusnih srpskih igrača koji čine osnovu tima, pojačan sa nekoliko internacionalaca.

Osnovni kvalitet im je izuzetno čvrsta odbrana, ne samo na nivou ABA lige, već i Evrolige. Sa druge strane, mi smo u poslednjih nekoliko utakmica pokazali određeni nivo čvrstine, a voleo bih da tu čvrstinu zadržimo na istom nivou i na utakmici sa crveno-belima - istakao je trener Mege Vladimir Jovanović.

BONUS VIDEO Kako je Beograd dočekao košarkaše koji su u Indijanapolisu dobili i "Drim tim"

 

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

UKRAJINA POVLAČI RADIKALNI POTEZ: Ovo mnogi nisu očekivali, čak su i Rusi zbunjeni pred Olimpijske igre Pariz 2024