POSLEDNJI VAGON ZA PLEJ-OF: Crvena zvezda iznenađujućom pobedom u Pireju ostala u trci za Top 8

V. P.

28. 01. 2022. u 22:58

PRE odlaska u Pirej, košarkaši Crvene zvezde izgubili su tri evroligaške utakmice sa ukupno sedam poena razlike. Oborenih glava posmatrali su kako peron napušta možda i poslednji voz za eventualni plasman u plej-of.

ПОСЛЕДЊИ ВАГОН ЗА ПЛЕЈ-ОФ: Црвена звезда изненађујућом победом у Пиреју остала у трци за Топ 8

Foto: EPA-EFE/GEORGIA PANAGOPOULOU

Prethodno ih je iz koloseka izbacila korona, tako da pred meč sa Olimpijakosom nisu imali svest o trenutnim mogućnostima. Odigrali su dovoljno dobro za prvu pobedu nad bratskim klubom u pet atinskih susreta (76:72), kojom su uskočili u poslednji vagon kompozicije sa Top 8 fazom kao potencijalnim odredištem.

STIŽU MESINA I OBRADOVIĆ

ZVEZDU naredne nedelje očekuje dupli evroligaški program u hali "Aleksandar Nikolić". U utorak protiv Milana sa Etoreom Mesinom, a dva dana kasnije gost je Monako sa Sašom Obradovićem, koji je prošle sezone vodio crveno-bele dok nije dobio otkaz nakon šest meseci od potpisa.

Sa skorom 8-12 imaju samo poraz više od Efesa na osmom mestu, takođe i tri odložene utakmice, sa Fenerbahčeom i Realom kod kuće i sa Žalgirisom u gostima. Ako se kraljevski klub kao lider može smatrati favoritom, u duelima sa turskim i litvanskim timom postoje realni izgledi da se dopišu dve pobede.

- Nastavićemo da se borimo za plej-of dok god postoje bilo kakve šanse - glasi poruka uvek ratnički raspoloženog Nikole Kalinića, nakon trijumfa u pirejskoj luci, koja je prvi put osvojena u dosadašnjem toku evroligaške sezone.

- Mislim da smo timski igrali dobro, borili smo se i fizički bili na veoma visokom nivou. Doživeli smo neke teške poraze u poslednje vreme, ja sam promašivao važne šuteve, slobodna bacanja takođe, ali smo konačno uspeli da uzvratimo udarac.

BONUS VIDEO: Marina Maljković ostaje selektor: Rodoljublje jače i od sportskog motiva

 

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)