ZVEZDAŠI U DELIRIJUMU: Crveno-belima drama protiv Olimpijakosa, Grci doživeli prvi poraz kod kuće

A. Ilić

27. 01. 2022. u 21:41 >> 20:44

KOŠARKAŠI Crvene zvezde slavili su protiv Olimpijakosa u 22. kolu Evrolige rezultatom 72:76

ЗВЕЗДАШИ У ДЕЛИРИЈУМУ: Црвено-белима драма против Олимпијакоса, Грци доживели први пораз код куће

Foto: Twitter/@kkcrvenazvezda

Uzbudljiva utakmica u dvorani "Mira i prijateljstva" je nakon velike borbe pripala Crvenoj zvezdi, a mira i prijateljstva na terenu nije bilo.

Viđena je velika borba, a crveno-beli kontrolisali su meč tokom većeg dela utakmice.

Zvezda je u jednom navratu imala prednost od 10 poena, da bi se nakon toga Olimpijakos vratio u život, ipak, prelomni momenat dogodio se tokom četvrte četvrtine kada je Nikola Ivanović pogodio za dva, uz trojku, a potom i ukrao loptu, te svom timu dao veliki vetar u leđa.

Saša Vezenkov je u završnici domaćina spustio na poen zaostatka, a tada je pogodio Kalinić, nakon toga i Eron Vajt, te je Zvezda ponovo došla do tri poena viška. Nakon toga domaćinu nije bilo povratka.

Olimpijakos - Crvena zvezda 72:76.

Olimpijakos: Vokap 4, Ejsi 3, Dorsi 6, Lountzis, Larentcakis 8, Muosa, Oikonompulos, Fal 9, Martin 2, Vezenkov 20, Žan Čarls 2.

Crvena zvezda: Lazarević 4, Volters 9, Mitrović 6, Lazić 3, Kalinić 12, Dobrić 14, Holins 2, Ivanović 8, Marković, Vajt 8, Kuzmić 6,  Cirbes 2.

Četvrta četvrtina

40' Neobjašnjiv promašaj Vajta pod košem. Zvezda i dalje na plus pet, Vezenkov ne pogađa. Fal je izbio loptu na svoju polovinu, a Dobrić zakucava za 67:74. Minut odmora tražio je Barcokas. Dorisi je nakon kraće pauze u kojoj su sudije proveravale snimak, promašio. Potom na drugoj strani i Kalinić i Vajt promašuju... Slukas nakon toga upisuje 15. poen, a Luka Mitrović je pogodio sa penala za 69:76.

39' Luka Mitrović je napravio prostor i ispred Mustafe Fala uspeo je da dođe do poena.

38' Kalinić je bio dobar u skoku, poslao je loptu do Vajta koji pogađa za dva. Na drugoj strani dobar je bio Nikola Kalinić u oodbrani, pokušao je Sluskas za tri, promašio je konstrukciju.

37' Vezenkov je pogodio za dva i spustio domaće na poen zaostatka, odmah je na drugoj strani Kalinić dobio "livadu" od Kuzmića, te je lako poentirao pogodio je i Fol, nastavlja se egal - 67:68.

36' Kostas Slukas je pogodio uz faul. Precizan je bio košarkaš tima iz Pireja 63:66.

35' Larencakis je pogodio iz nemoguđe situacije za tri. Zvezda se još uvek pita za sve. Nikola Ivanović dolazi do penala. Bivši košarkaš Budućnosti bio je polovičan sa linije za slobodna bacaća - 60:66

34' Nikola Ivanović pogađa za tri 55:61. Održava Zvezda prednost, igra se u visokom ritmu.  Nikola Kalinić pogađa za svoj deseti poen, a potom Nikola Ivanović fantastičnom odbranom uzima loptu i poentira na drugoj strani.

33' Larancakis je šesti košarkaš domaćeg tima koji je dobio 2+1 priliku u meču.

32' Luka Mitrović je vezao nekoliko poena, dobar početak Zvezde u poslednjoj deonici.

Treća četvrtina

30' Luka Mitrović je u poslednjim sekundama pokušao sa velike udaljenosti ostaje 52:53.

29' Ponovo je Zvezda prosula veliku prednost. Od osam do tri poena prednosti.  Vokap je srećom po srpski tim promašio, a na drugoj strani i Kalinić. Fal je još jednom brutalno zakucao, ovog puta preko Mitrovića.

28' Slukas pogađa sa penala, a Branko Lazić pogađa za tri, a Fal je bukvalno preleteo preko Cirbesa i zalepio ga na poster za 50:53

26' Neprecizan je Slukas bio iz prvog pokušaja sa penala, iz drugog je pogodio, a potom Saša Vezenkov pogađa za tri, odnosno 46:50.

25 - Zvezda pravi seriju od 0:6, te ponovo dolazi do osetnije prednosti 42:48. Naterali su rivala na greške, te nakon poena Kuzmića koji je odlično proigran od strane Lazića crveno-beli na +8, 42:50. Kostas Slukas je napravio faul u napadu, odlično se postavio Branko Lazić.

24' Saša Vezenkov je večeras odličan za tri. Pogodio je treći put iz tri pokušaja sa distance.

23' Pogodio je sa penala Kuzmič, a potom Larencakis pravi neshvatljivu grešku i dodavanje šalje duboko na tribine.

22' Lazić je nakon izgubljene lopte "popio" i blokadu, a Larencakis na drugoj strani nije kasnio lošu odbranu Kalinića, pokušao je za tri, ali je bio neprecizan.

21' Dve izgubljene lopte za Zvezdu na startu treće deonice. Prvo je loptu izgubio Lazić, a potom i Volters. Nakon toga Larencakis je bio precizan uz penal, a vratio trojkom Dobrić - 39:40

Druga četvrtina

20' Neprecizan je bio Dorsi. Zvezda je imala potom priliku iz skoka, kada je promašio Vajt zakucavanje - 36:37 nakon 20 minuta igre.

19' Odlična poziciona igra Erona Vajta i još bolje proigravanje Ognjena Dobrića za 33:37, potom je na penale bio Slukas koji je pogodio iz penal za 36:37.

18' Lazarević je dobro odigrao leđima i dolazi do poena, a potom u reketu Vajt igra odličnu odbranu 33-35

17' Nejt Volters upisuje nove poene za Zvezdu.

16' Aron Vajt je krunisao odličnu odbranu poenima, a fantastično ga je proigrao Ognjen Dobrić. Potom Slukas je mnogo hteo i promašuje polaganje. Odgovorio mu je Eron Vajt istom merom, težak promašaj za tri. Kvinsi Ejsi potom donosi Olimpijakosu izjednačenje -31:31.

15' Na povredu se žali Hasan Martin, igrač koji je pred sam početak duela bio upitan za meč.

13' Ostin Holins nakon sjajne kontre donosi izjednačenje Zvezdi. Dobio je Kalinić nesportski faul, ali je promašio dva bacanja. Iskupio se odmah trojkom.

12' Saša Vezenkov doneo je vođstvo Olimpijakosu. Dva puta se Zvezda dobro brani, ali ne uspeva da dođe do poena - 26:24.

Prva četvrtina

10' Ispustila je Zvezda prednost, a serijom 11:0, Olimpijakos se u potpunosti vratio u meč.

8' Mustafa Fal pogodio je za dva, potom i sa penala za 13:20, a Kalinić u narednom napadu pravi faul u napadu.

7'Dva penala precizno je izveo Cirbes, a potom je Ivanović bio uspešan na skok šutu sa poludistance - 10:18.

6' Vokap je izgubio loptu u reketu Zvezde, Kalinić nije to uspeo da kapitalizuje, ali nakon nepromišljenog poteza Dorsija dolazi Zvezda do druge šanse - 10:14.

5' Dobrić je iskoristio prostor za lake poene i dodatni penal te Zvezda dolazi do 12. poena, ali potom Dobrić pravi faul na drugoj strani, te Vokap dolazi do prilike sa penala uz dodatni koš za 10:12

4' Nakon odličnog protoka lopte Vezenkov je ostao sam u "ćošku", pogodio je za tri. Odmah na drugoj strani odgovara Ognjen Dobrić, a potom za domaće i Tajler Dorsi -7:9.

3' Dugo je bilo bez poena, a onda je Zvzeda napravila seriju 7:0. Volters je upisao pet poena, a dodao je dva i Nikola Kalinić

1' Tajler Dorsi otvorio je meč poenima u poslednjoj sekundi za domaći sastav. Kalinić sa druge strane bio je neprecizan, a potom Dorsi šalje lošu loptu Saši Vezenkovu.

Uoči meča:

Crvena zvezda poražena je od Asvela u prethodnom kolu Evrolige 69:67 u neizvesnoj završnici. Nema mnogo vremena za osvrt na poraz iz Francuske, jer crveno-beli sada imaju novi težak izazov u Grčkoj gde ih čeka Olimpijakos.

Crveno-beli iz Pireja imaju 10 pobeda kod kuće iz isto toliko mečeva, te nema sumnje da je pritisak na beogradskom timu. Tim Dejana Radonjića u Pirej ide sa tri poraza u nizu.

Zanimljivo je da je domaći sastav u međusebnim duelima u velikoj prednosti. Dobio je Olimpijakos sedam, a izgubio samo tri duela.

Pred meč je Dejan Radonjić govorio o narednom protivniku.

- Posle dva meča koja smo imali, boravka u Francuskoj i Sloveniji tu smo i radimo malo na oporavku. Nismo igrali dobro protiv Asvela i napravili smo mnogo grešaka, atipičnih za nas koje krasi igra sa velikom energijom. U ovom trenutku mi nemamo tu energiju, što je potpuno objektivno i nismo na tom nivou na kojem smo bili i na kojem želimo ponovo da budemo, rekao je Radonjić za klupski sajt.

- Za bolje stvari treba više treninga, vremena i utakmica. Raspored je takav da prostora za to nema, videćemo koliko će nam vremena biti potrebno da dođemo do tog nekog nivoa. Generalno je utisak da nismo na nivou na kojem smo bili i eto da budem precizniji - daleko smo od toga, kaže Radonjić, koji se osvrnuo na rivala.

- O Olimpijakosu možemo da pričamo samo u superlativu. Odličan tim, igraju izvanredno, imaju dosta razloga da se nadaju pozitivnom rezultatu ove godine, da odu do završnice u Evroligi. Kao što sam rekao, mi smo primorani da razmišljamo samo o sebi, odnosno kako da prevaziđemo sve ovo na što bezbolniji način, zaključio je Radonjić.

BONUS VIDEO: KAD DRŽAVA BRINE O ŠAMPIONIMA: Kako su se nizali uspesi Srbije u 2021. godini

 

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

PREMA FROJDU: Pet stvari koje mentalno jake osobe nikada NE rade