AMERIKA U ČUDU: Nikola Jokić radi nezamislive stvari (VIDEO)

D. N.

23. 01. 2022. u 15:19

NIKOLA Jokić je ponovo u centru pažnje američke košarkaške javnosti.

АМЕРИКА У ЧУДУ: Никола Јокић ради незамисливе ствари (ВИДЕО)

FOTO: Tanjug

Iako je u prethodnoj utakmici Nagetsa, Memfis je pobedio ekipu Denvera i pored fantastične partije Nikole Jokića, po završetku pomenutog duela novinari u SAD otkrili su nešto potpuno nesvakidašnje vezano za našeg asa.

Naime, on je dao najviše koševa iz igre u celoj NBA ligi, u ovoj sezoni.

A pritom, Jokić je tek 21. po broju upućenih šuteva iz igre!

I, zaista, kada smo u redakciji "Novosti" pogledali statistiku dosadašnjeg dela NBA sezone, u njoj se jasno vidi:

Nikola Jokić je tek 21. po broju šuteva iz igre, uputio ih je 689, na 39 odigranih utakmica...

NBA

... ali je po broju pogodaka iz igre, a imao ih je 394, na ubedljivom prvom mestu, ispred Janisa Adekutmboa (387), Demara Derozana (383), Trea Janga (382), Kevina Duranta (379) i svih preostalih NBA igrača.

Naravno, ispred svih je i po preciznosti šuta, jer iz igre ubacuje 57,2% svojih pokušaja.

NBA

Na sve to, on izvodi i majstorije s loptom, pa je tako u sedmici na izmaku protiv Los Anđeles Klipersa odlučio pobednika maestralnom asistencijom koja je zadivila i možda najpoznatijeg "asistenta" u istoriji NBA lige, Medžika Džonsona.

I, to čini uz brojne nedosuđene faulove nad njim, zbog čega "čupaju kosu" čak i novinari američkog "Forbsa", ukazujući na neverovatne "propuste" NBA sudija kada su u pitanju prekršaji nad aktuelnim MVP igračem lige (koji, od juče, ponovo vodi u MVP trci). 

Nikola Jokić - statistika

Podsetimo, Nikola Jokić i ove sezone ima fantastičnu statistiku u NBA ligi: prosečno postiže 25,9 poena po meču, ima čak 13,9 skokova po utakmici, uz 7,5 asistencija po takmičarskom nastupu.

Šta sledi za Jokića i Denver?

Nikola Jokić i Denver naredni meč igraju već u ponedeljak, dva sata iza ponoći, kada će dočekati Detroit Pistonse u prvom od dva uzastopna međusobna duela.

U ovom trenutku Nagetsi su, uz učinak 23-21, šesti u Zapadnoj konferenciji NBA lige, a Detroit je pretposlednji, 14. na "istoku", sa 11-34. Na predstojećoj utakmici za Denver bi trebalo da debituje najnovije pojačanje, četvorostruki Ol-star, centar Demarkus Kazins, dok je u noći za nama već debitovao novi šuter, Brin Forbs, koji je šutirao skromnih 4/13 (trojjke 1/3) i utakmicu završio sa devet poena.

BONUS VIDEO Kako je Beograd dočekao košarkaše koji su u Indijanapolisu dobili i "Drim tim"

 

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

POLICIJA BLOKIRA PRILAZ: Stigao bager u dvorište kuće gde je nestala mala Danka (FOTO/VIDEO)