SAMO ČETVORICA ZDRAVIH U REALU: Kovid-ambulanta u Madridu, otkazan meč protiv Fenerbahčea

Novosti online

27. 12. 2021. u 19:47

U PRAVU bolnicu pretvorio se Real Madrid. "Kraljevski" klub se suočava sa velikim kadrovskim problemima usled nove najezde virusa korona, koja je iz stroja izbacila praktično ceo košarkaški tim.

САМО ЧЕТВОРИЦА ЗДРАВИХ У РЕАЛУ: Ковид-амбуланта у Мадриду, отказан меч против Фенербахчеа

Foto: N.Paraušić

Prosto neverovatno zvuči podatak da su trenutno samo četvorica prvotimaca zdrava (Najdžel Vilijams-Gos, Valter Tavares, Rudi Fernandez i Tristan Vukčević), zbog čega je utakmica ovonedeljenog evroligaškog kola, u kojem je Madriđani trebalo da gostuju Fenerbahčeu, otkazana, dok je pod velikim znakom pitanja i derbi španskog prvenstva sa Barselonom, koji je po rasporedu zakazan za drugi dan nove godine.

Takođe, iz istog razloga je i prošlonedeljni okršaj sa Huventudom pomeren za drugi termin.

Real se sa pakosnim virusom bori već neko vreme, jer je prošlog petka u oslabljenom sastavu igrao i čak uspeo da savlada moskovski CSKA (71:65), što je samo po sebi bilo pravo čudo. Tada su iz tim već ispali: Tomas Ertel, Fabijen Kozer, Vinsent Poarije, Adam Hanga, Huan Nunjez, Geršon Jabusele, Entoni Rendolf i trener Pablo Laso, dok su im se odnedavno u samoizolaciji prodružili još: Serhio Ljulj i Džefri Tejlor. Uz to, zbog povreda u timu nisu ni: Trej Tompkins, Alberto Abalde i Karlos Alonsen.

Zgusnuti raspored pritiska sve u španskom velikanu, koji već početkom 2022, to jest 6. januara, dočekuje Uniks, dok je pet dana kasnije predviđen dolazak u Beograd, na megdan Crvenoj zvezdi...

I Olimpija u problemima

NIJE madridski Real jedini koji u najjačem košarkaškom takmičenju ima problema sa kovidom 19. Iz istih razloga je svoje mečeve suspendovala i milanska Olimpija. Čak šestorica košarkaša imaju pozitivne nalaze, što je posledično otkazalo duele sa Žalgirisom i Albom u Evroligi, kao i Virtusom u domaćem šampionatu.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

JOKIĆ I DONČIĆ SE SMEJU SVIMA: Kakve reči čuvenog NBA asa (VIDEO)