PARTIZAN SAVLADAO MORNAR: Crno-beli opet slavili u neizvesnoj završnici

Часлав Вуковић
Časlav Vuković

18. 12. 2021. u 18:48

PARTIZAN je pobedio Mornar u Baru u dvorani "Topolica" sa 64:66 u 12. kolu ABA lige.

ПАРТИЗАН САВЛАДАО МОРНАР: Црно-бели опет славили у неизвесној завршници

FOTO: KK Mornar/MEDIA Pro/ABA liga

Izabranici Željka Obradovića su sjajno ušli u meč. Od starta su nametnuli žestok ritam, posebno u odbrani i vrlo brzo su došli do prednosti od 14 razlike - 8:22.

Nastavio je Partizan u istom ritmu i u drugom kvartalu, pa je sa pometnutih 14 poena prednosti otišao na veliki odmor - 29:43.

Ipak, Barani su se konsolidovali u poluvremenu i uspeli su da pronađu kakav-takav ritam u drugom poluvremenu, pa su rivala u trećoj četvrtini sveli na svega šest poena i na taj način uneli neizvesnost u utakmicu.

Pokušao je Mornar da dođe do preokreta u četvrtom periodu. Nemanja Gordić je nakon jednog pogođenog slobodnog bacanja smanjio na četiri razlike - 55:59, ali je Alen Smailagić u narednom napadu pogodio trojku na 1:03 do kraja. Tim Mihaila Pavićevića je odbijao da se preda.

Alen Smailagić/FOTO: KK Mornar/MEDIA Pro/ABA liga

Nakon tajm-auta gostu su jeftino primili koš, potom je i Gregor Glas izgubio loptu, te je kontranapad sjajnim zakucavanjem završio Vil Mozli. Morao je tada Obradović da pozove minut odmora na 35 sekundi pre kraja meča.

Partizan je potom dugo "cedio" napad, Mozli je uspeo da izblokira Smailagića, ali se lopta odbila do Ledeja koji je bio fauliran. Amerikanac u redovima crno-belih je pogodio oba slobodna bacanja za vođstvo - 59:64.

Beograđani su uspeli na kraju da upišu trijumf, iako je završnica bila veoma uzbudljiva, a gosti su se bolje snašli u obračunu sa linije penala.

Koliko je Partizan podbacio u drugih 20 minuta pokazuje i činjenica da su postigli samo 23 poena, a u celoj prvoj četvrtini 27.

Najefikasniji u pobedničkom timu bio je Alen Smailagić sa 18 poena, Balša Koprivica dodao je 14. Na drugoj strani najbolji je bio Nemanja Gordić sa 18 poena, pratio ga je Tejlor Smit sa 10.

Mornar sada ima učinak 4-8, a Partizan 10-2.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

UEFA GLEDA I NE VERUJE: Evo šta će Belorusija da uradi zbog EURO 2024