"BRATE..." Nikola Jokić ućutkao najpoznatijeg košarkaškog navijača na svetu

Novosti online

06. 12. 2021. u 08:00

NIKOLA Jokić je vodio Denver nagetse do još jednog trijumfa, a pritom je imao i zanimljiv, kratki razgovor sa najpoznatijim košarkaškim navijačem na svetu.

БРАТЕ... Никола Јокић ућуткао најпознатијег кошаркашког навијача на свету

Tanjug/AP

Spajk Li navija za Njujork Nikse "otkad zna za sebe". Ovaj 64-godišnji Amerikanac je poznat i po tome što je filmski reditelj, producent, scenarista, glumac i profesor.

Gotovo da nema NBA utakmice u njujorškom "Medison Skver Gardenu" na kojoj i on ne bodri svoje ljubimce iz prvog reda, neretko se i raspravlja sa zvezdama koje gostuju, a tako je bilo i u subotu uveče, kada je Nikola Jokić, aktuelni MVP najjače košarkaške lige na svetu, stigao sa Denver nagetsima.

Ekipa iz Kolorada je, podsetimo, posle šest poraza u nizu (četiri dok je Srbin pauzirao zbog povrede zgloba šake) ostvarila drugu uzastopnu na gostovanjima, i to uz nove bravure Nikole Jokića, koji je potpuno zbunjivao rivale dodavanjima bez gledanja, ali i drugim majstorijama. Kako je to bio slučaj i sa mnogim drugim asovima koji su dolazili u slavnu halu, Spajk Li je u jednom trenutku ušao u raspravu i sa srpskim centrom.

Nikola Jokić / Tanjug/AP

Naime, posle jednog fizičkog kontakta sa suparnikom, kontakta koji prevazilazi one dozvoljene pravilima igre, Jokić je od arbitara "nagrađen" dosuđenim prekršajem. Sa pravom, po mišljenju mnogih. Ne i kada se o Spajku Liju radi.

- Nije bio faul! - prišao je čuveni Amerikanac Nikoli Jokiću.

Naš košarkaš ga je samo pogledao, pa rekao:

- Brate... Mislim da jeste.

Spajk Li je zastao, shvatio da nema šta da doda na takve reči, pa se povukao na svoje mesto.

Jokić se i sam "pre vremena" povukao na klupu, jer su on i Nagetsi briljirali toliko da je MVP na terenu proveo, za njega skromnih, 27 minuta u igri. Prosto, nije bilo potrebno više od toga.

U nastavku utakmice Spajk Li je, prilično iznervirano, gledao koliko su njegovi Niksi nemoćni protiv gostiju, a ceo tim Denvera je, pored Jokićeve i odlične igre Zika Nađija, posebno mogao da raduje i nastup novopridošlog pojačanja: Dejvon Rid je zablistao i u napadu, a naročito u odbrani.

Nagetsi su sada na učinku 11-11 i zauzimaju sedmo mesto u Zapadnoj konferenciji, dok Njujork ima isti broj pobeda, ali jedan poraz više i 11. je na Istoku.

Naredni rival Jokića i saigrača biće Čikago, na terenu Bulsa, u utorak od dva sata iza ponoći po srednjoevropskom vremenu. "Bikovi", koji su minule noći savladali i moćne Bruklin netse (107:111), upravo su tik iza "mrežica" na vrhu Istoka, imaju 16-8, dok Durant, Harden i ostatak Netsa imaju isti broj pobeda, a jedan poraz manje.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
PUTIN ODGOVORIO NA PONIŽAVANJE RUSIJE: Evo šta je poručio svetskim moćnicima sporta pred Olimpijske igre Pariz 2024

PUTIN ODGOVORIO NA PONIŽAVANjE RUSIJE: Evo šta je poručio svetskim moćnicima sporta pred Olimpijske igre "Pariz 2024"

RAT u Ukrajini, odnosno "specijalna vojna operacija" kako to Rusija naziva, još jednom je u prvi plan izbacio i sport. A kako najnovije vesti na temu "sportske sankcije Rusima" uopšte nisu naivne, poslednja dešavanja i dosad najveće poniženje za sportiste Ruske Federacije doveli su i do reakcije ruskog predsednikam Vladimira Putina.

18. 03. 2024. u 15:33

Komentari (2)

MEĐUNARODNI DAN TOLERANCIJE: Sva ljudska bića imaju pravo da žive i budu to što jesu