SRPSKO ČUDO! Olimpijakos i PAO igrali posle 1100 dana, a Nemanja Nedović zadivio sve(t) (VIDEO)

D. N.

22. 11. 2021. u 20:48

OLIMPIJAKOS i Panatiniakos, najveći rivali u grčkom sportu, posle čak 1100 dana su se sastali u prvenstvenom košarkaškom derbiju, a junak je bio srpski reprezentativac.

СРПСКО ЧУДО! Олимпијакос и ПАО играли после 1100 дана, а Немања Недовић задивио све(т) (ВИДЕО)

foto Evroliga

Zbog brojnih nesuglasica oko domaće sportske scene, dva giganta nisu igrala međusobno u ligi od 2018, već samo u Evroligi.


I, iako je Olimpijakos bio veliki favorit, pošto je u derbi ušao posle sedam pobeda u Evrolgi, a "zeleni" u tom takmičenju izgubili pet puta u nizu, na kraju je Panatinaikos kao gost trijumfovao sa 76:81, i to uz čudo u režiji Nemanje Nedovića.


Naime, smenjivali su se rivali u vođstvima, sve dok crveno-beli, pred 9.500 svojih navijača u "Dvorani mira i prijateljstva" nisu otišli na 59:45 krajem treće deonice. Činilo se da će Olimpijakos opravdati ulogu favorita, imao je +13 i početkom poslednje četvrtine, ali je Nedović priredio šou.


Uz dve njegove trojke, PAO je prišao na 67:64, potom je dao koš uz prekršaj nad njim, pa onda pogodio s distance za vođstvo gostiju od 69:70 uz tri minuta do kraja.


A kada se pitanje pobednika odlučivalo, Nemanja Nedović je na nestvaran način, sa skoro devet metara, pogodio trojku za odlazak na 72:76, što je bila razlika koju Olimpijakos nije uspeo da stigne.


Nedović je ubacio 24 poena crveno-belima, a delovao je nezaustavljivo - šutirao je 4/4 za dva, 4/8 za tri, promašio je samo jedno od pet slobodnih bacanja, a ostvario i dve asistencije. Drugi strelac u ekipi pobednika je bio Papapetru sa 13, a Kaselakis je ubacio 11.


Vezenkov je postigao 19 poena i imao 10 poena timu domaćih, dok je Mustafa Fal meč okončao sa učinkom 17 - 11, a Kostas Slukas sa 10 poena.

Bonus video: Kako je Jokić postao najbolji košarkaš kada se tome ama baš niko nije nadao?

 

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

RUS, OLIMPIJSKI ŠAMPION, ŠOKIRAO SVET: Oni koji dele sankcije Rusima - ovo nisu mogli ni da sanjaju