NIKAD BOLJI NA STARTU: Košarkaši Partizana nijednom u 21. veku nisu ovo uradili - do sada

G. K.

09. 11. 2021. u 20:51

ISTORIJSKA desetka!

НИКАД БОЉИ НА СТАРТУ: Кошаркаши Партизана ниједном у 21. веку нису ово урадили - до сада

FOTO: KK Partizan/Tviter

Na najlepši način su košarkaši Partizana otvorili aktuelnu sezonu, sedam pobeda iz isto toliko duela u ABA ligi, uz još tri u Evrokupu, za maksimalan učinak koji može da služi na radost navijačima crno-belih kao i njihovom treneru Željku Obradoviću koji je tako u još jednom segmentu ušao u istoriju kluba. Kao trener koji je prvi i jedini upisao deset uzastopnih uvodnih pobeda u takmičarskoj godini u 21. veku!


Gledajući podatke od sezone 2000/2001. kada je započeta nova era u evropskoj košarci sa reformiranom Evroligom, kao i start regionalnog prvenstva godinu dana kasnije, "valjak" nikada nije imao dvocifren broj startnih trijumfa računajući oba takmičenja. Realno, nije ni mogao da ima, jer se u ovom veku Partizan uglavnom takmičio u najjačem evropskom takmičenju, gde je gubio od elitnih timova.

FOTO: V. N.

Košarkaši Partizana

Kada je, pak, od 2014/2015. prešao u drugi rang košarke na Starom kontinentu, tamo je uglavnom služio kao džak za udaranje. Sa izuzetkom sezone 2019/2020. kada je Trinkijerijev Partizan upisao pet prvih "recki" u Evrokupu, ali je upisao poraz od Primorske i Cedevite Olimpije u prvih sedam kola jadranske lige.


Kada se pogleda samo bilans početnih sedam rundi u ABA ligi, crno-beli su maksimalan skor imali još samo u sezoni 2008/2009. kada je na klupi sedeo Duško Vujošević, a zanimljivo je da je u osmom kolu prvi neuspeh došao baš protiv Crvene zvezde (81:80), ekipe sa kojom se sastaju u nedelju, takođe u osmom kolu.


Pre tog okršaja, Obradovićevi momci će gostovati Andori (sreda, 20.00) u četvrtom kolu grupne faze Evrokupa, gde će pokušati da nastave niz nepobedivosti.

BONUS VIDEO Kako je Beograd dočekao košarkaše koji su u Indijanapolisu dobili i "Drim tim"

 

ZAPRATITE NPORTAL NA FEJSBUKU

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

UKRAJINA POVLAČI RADIKALNI POTEZ: Ovo mnogi nisu očekivali, čak su i Rusi zbunjeni pred Olimpijske igre Pariz 2024