PAO REKORD: Najteži poraz atinskog velikana u ovom veku

V. PRERADOVIĆ

05. 11. 2021. u 17:57

NISU mogli da požele lepši i lekovitiji način za prekid niza od četiri evroligaška poraza.

ПАО РЕКОРД: Најтежи пораз атинског великана у овом веку

foto: evroliga

Košarkaši Crvene zvezde ostvarili su najubedljiviju pobedu u svojim nastupima u elitnom takmičenju i istovremeno naneli Panatinaikosu najteži poraz u 520 utakmica u ovom veku - 81:48.

Crveno-beli su bili nemilosrdniji prema šestostrukom šampionu Evrope od moskovskog CSKA, koji je u dva navrata deklasirao "zelene" sa 31 i 30 poena razlike. Malo je nedostajalo da Zvezdina odbrana spusti atinskog giganta na istorijski minimum po broju postignutih poena. Primila je 48, samo četiri više nego što su moskovski "armejci" dopustili Panatinaikosu u sezoni 2013/2014. - 74:44.

- Ako ostavimo po strani te tradicije i rekorde, zaista smo odigrali dobar meč - sa vidnim olakšanjem govori centar crveno-belih Luka Mitrović. - Posle dužeg vremena uspeli smo da pronađemo napadački ritam od početka utakmice. Mnogo nam je olakšala odlična odbrana tokom gotovo svih 40 minuta. Panatinaikos je poentirao isključivo iz naših grešaka, kada je otvarao kontranapade "jedan na nula". Moramo da budemo izuzetno zadovoljni, ko god je igrao dao je veliki doprinos. Bila nam je potrebna jedna ovakva utakmica da skinemo teret sa leđa koji smo nosili prethodnih nedelja.

Skoro 7.000 navijača napokon je moglo da uživa i u napadačkim kreacijama crveno-belih. Pogodili su osam trojki šutirajući 36,4 odsto, više nego u prošla dva meča sa Armanijem i Monakom (ukupno sedam). Na gostovanju Albi ubacili su šest, ali uz realizaciju od 25 odsto.

- Koliko smo pogađali u prethodnim mečevima, sada mi se činilo kao da smo postigli dvadeset. I u porazima je bilo momenata dobre igre, ali nam je nedostajao protok lopte u napadu, bili smo statični i predvidivi, tako da nas je bilo lako braniti. Ovog puta to nije bio slučaj, pronalazili smo otvorene pozicije za šuteve, lopta je dobro kružila i zbog toga smo ubacili više trojki.

Za ekipu Zvezdinog profila, u dobroj meri zavisnu od energije u odbrani i kvalitetne pripreme utakmice, period od nekoliko dana u Beogradu bio je dragocen. To se najbolje videlo u meču sa Panatinaikosom, posle kojeg će u nedelju igrati protiv Zadra u Dalmaciji, potom sledi evroligaški duel sa Asvelom u hali "Aleksandar Nikolić".

- Nema vremena za padanje u trans. Čeka nas teško gostovanje u Zadru, gde smo favoriti i pokušaćemo da to i opravdamo - konstatuje Mitrović. 

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

Inovacija iz Japana kao savršen dodatak kolekciji „Art Must Go On“ Bate Spasojevića