PUSTITE KAJRIJA DA IGRA! Navijači Bruklina protestom dali podršku igraču koji ne želi da se vakciniše (VIDEO)

G. KELIĆ

25. 10. 2021. u 19:45

UTISAK broj jedan sa meča između Bruklina i Šarlota u NBA ligi nije neočekivana pobeda gostiju (111:95) već protesti navijača domaćeg tima.

ПУСТИТЕ КАЈРИЈА ДА ИГРА! Навијачи Бруклина протестом дали подршку играчу који не жели да се вакцинише (ВИДЕО)

FOTO: EPA

Oni su se pre početka utakmice okupili ispred dvorane kako bi dali podršku Kajriju Irvingu, kojem je zbog odluke da se ne vakciniše zabranjeno da igra mečeve na domaćem parketu, shodno pravilu zdravstvenih vlasti Njujorka da nevakcinisane osobe ne smeju biti deo javnih skupova.

Oko 100 pristalica kluba, koji takođe podržavaju stav o nevakcinaciji, sat pre početka duela okupilo se ispred "Barklajs centra" sa banerima i natpisima na kojima je pisalo "Stojim uz Kajrija" i "Moje telo, moj izbor". U jednom trenutku je čak nekoliko njih uspelo da probije zaštitnu ogradu i uputi se ka ulazu u halu, ali su veći incident sprečili obezbeđenje i policija.

Takođe, tokom meča u prilično slabo popunjenoj dvorani se moglo čuti skandiranje "Pustite Kajrija da igra". Sjajni bek njujorške ekipe je propustio sve tri utakmice od početka sezone koju je njegov tim otvorio prilično loše - jedna pobeda i dva poraza, što je dovelo do toga da nezadovoljstvo navijača dodatno poraste.

Ni 38 poena Kevina Durenta nije pomoglo da se ostvari pobeda, a na konferenciji za medije posle meča uglavnom je bilo reči o Irvingu i njegovom značaju za ovu ekipu koja je pred početak takmičarske godine proglašena za prvog favorita.

- Naravno da želimo Kajrija sa nama na parketu, on je veliki deo tima, ali trenutno je realnost takva da ne možemo da računamo na njega i to moramo da shvatimo. Neće Kajri doći da nas spase tokom meča - jasan je bio Durent.

Rezultati: Hjuston - Boston 97:107, Njujork - Orlando 104:110, Oklahoma - Filadelfija 103:115 (Pokuševski: 4 p., 1 sk., 1 as., 1 bl.),Sakramento - Golden stejt 107:119 (Bjelica: 2 p., 3 sk., 1 as.).

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

AKO NEKOM POZAJMITE OVU KNJIGU, NE OČEKUJTE DA VAM JE VRATI!