JOKIĆ RAZNEO FINIKS: Srbin pokazao Amerikancima ko je MVP (VIDEO)

Novosti online

21. 10. 2021. u 07:56

NIJE se Denver pokazao u pripremnom periodu, trener Majk Meloun je grmeo na igrače i odmah prva zvanična utakmica i pobeda na vrućem gostovanju. Košarkaši Nagetsa su u Arizoni savladali Finiks sa 110:98, uz dabl-dabl učinak Nikole Jokića, 27 poena i 13 skokova.

ЈОКИЋ РАЗНЕО ФИНИКС: Србин показао Американцима ко је МВП (ВИДЕО)

Foto: AP

Košarkaši Denvera su kontrolisali rezultat i tok meča većim njegovim delom, te zasluženo došli do premijernog trijumfa. 

Denver je nakon prvih 12 minuta imao prednost od šest poena. Već u drugoj četvrtini uloge su se totalno zamenile. Finiks je uradio isto ono što i Nagetsi nekoliko trenutaka ranije, napravili su seriju od 11:0 kojom su se vratili u meč, ali i prešli u ogromno vođstvo.

Pokušavali su igrači Denvera da drže priključak, ali im je svakoga puta sve više odmicao, u jednom trenutku je bilo čak i 16 poena razlike u korist Sansa, da bi Nagetsi uspeli da smanje na "samo" sedam do poluvremena - 58:51.

Treća četvrtina je bila ključna za ekipu koju predvodi Nikola Jokić, oni su "eksplodirali", krenuo ih je šut za tri poena i to im je bilo dovoljno da naprave iskorak ka pobedi u ovom meču. Iako su imali +11 nekoliko minuta pred kraj četvrtine, Finiks je postigao brzih osam poena i smanjio je na 85:82 pred poslednju četvrtinu.

Ono što je započeto u trećoj, finiširano je u četvrtoj, gde je Denver nastavio da pogađa sve izvan linije za tri poena, na šta Finiks nije imao odgovor.

Već početkom poslednje deonice Nagetsi su se odlepili i mirnom igrom su došli do +12. Pokušali su protivnici da odgovore, ali sve što su mogli jeste da priđu na sedam poena razlike, međutim, Denver ih je olako "odjavio" i rutinski je došao do prve pobede u novoj sezoni.

Jokić je na parketu je proveo skoro 35 minuta, u kojima je ostvario dabl-dabl učinak.

Prošlosezonski MVP takmičenja postigao je 27 poena, uhvatio 13 skokova, udelio dve asistencije, ukrao dve, a izgubio tri lopte, uz procenat šuta od 59 odsto iz igre i pokazao Amerikancima ko je najbolji košarkaš sveta.

Pored srpskog centra, Denver su do pobede vodili još i Barton koji je ubacio 20 poena, Porter junior koji je meč završio sa 15 i Grin koji je dodao 13 poena.

Najefikasniji u redovima Finiksa bili su Bridžis sa 16, Pol i Ejton sa po 15 i Buker sa 12 poena.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
I RUSI SU ZATEČENI: Evo kakvu je sad odluku doneo Ramzan Kadirov

I RUSI SU ZATEČENI: Evo kakvu je sad odluku doneo Ramzan Kadirov

Imajući u vidu da je rat u Ukrajini uveliko u trećoj godini otkako je počeo u februaru 2022, čak i oni koji nisu pomno pratili situaciju u Rusiji u međuvremenu su veliki broj puta informisani šta radi prvi čovek Čečenije Ramzan Kadirov, jedan od najvećih poštovalaca ruskog predsednika Vladimira Putina. Ipak, ono što je ovih dana odlučila pomenuta "glava Čečenske Republike", kako mu glasi zvanična titula, zbunilo je i rusku javnost - u dva navrata.

24. 05. 2024. u 13:58 >> 14:39

Komentari (2)

PORAZ ZAPADA I NJIHOVIH UCENA: Usvojena sramna Rezolucija - u zbiru više glasova protiv i uzdržanih nego za