IMA LI MESTA ZA JOKIĆA? NBA objavila imena 25 od 75 najboljih igrača u istoriji, pet novih imena u odnosu na spisak iz 1997. godine

Novosti online

20. 10. 2021. u 12:14

PRVIH 25 imena, od ukupno 75 najboljih igrača u istoriji NBA lige, povodom jubileja od osnivanja, objavljeno je danas na sajtu najjače košarkaške lige na svetu.

ИМА ЛИ МЕСТА ЗА ЈОКИЋА? НБА објавила имена 25 од 75 најбољих играча у историји, пет нових имена у односу на списак из 1997. године

Tanjug/AP

Prvu trećinu spiska čine: Karim Abdul-Džabar, Janis Adetokumbo, Nejt Arčibald, Čarls Barkli, Bob Kuzi, Dejv Kovens, Kevin Durent, Džulijus Irving, Džordž Gervin, Hal Grir, Džejms Harden, Elvin Hejs, Džeri Lukas, Mozes Meloun, Kevin Mekhejl, Džordž Majkan, Stiv Neš, Dirk Novicki, Hakim Olajdžuvon, Bob Petit, Vilis Rid, Oskar Robertson, Dejvid Robinson, Bil Rasel i Džon Stokton.

Najjača liga na svetu je tokom Ol stars vikenda 1997. godine objavila spisak od 50 najboljih igrača, od kojih se većina tada i predstavila publici u Klivlendu gde je bio održan Ol stars vikend.

Ceremoniji nisu prisustvovali Pit Maravič, jedini od 50 veličanstvenih koji je posthumno izabran, Džeri Vest koji je ležao u bolnici posle operacije upale ušiju, i Šekil O' Nil, čiji izgovor je bila povreda kolena, ali se sumnjalo da je razlog bio strah od negodovanja publike, jer je Šek u to vreme bio tek četiri godine član lige i mnogi su smatrali da je nepravedno zauzeo mesto Dominika Vilkinsa.

Svakako da je Šek u međuvremenu zaslužio da se nađe na spisku, a da li će se među 75 imena povodom dijamantskog jubileja naći i Dominik Vilkins i da li će sa prethodnog spiska 50 najvećih neko otpasti, saznaćemo uskoro, pošto će NBA u naredna dva dana saopštiti još 50 imena koja su obeležila najjaču košarkašku ligu na svetu. 

Sa današnjeg spiska, novajlije u odnosu na 1997. su Janis Adetokumbo, Kevin Durent, Džejms Harden, Stiv Neš i Dirk Novicki.

I ove sezone će se Ol stars vikend održati u Klivlendu, a da li ćemo možda prisustvovati istoriji da neki od igrača sa ovih prostora nađu mesto među 75 najvećih igrača u istoriji NBA lige, saznaćemo uskoro.

BONUS VIDEO - 

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

NJEGOVA SMRT SLOMILA GLUMCA: U suzama svaki dan, plače od maja - pokazao kako na mobilnom čuva njegovu sliku (VIDEO)