ZVEZDA POKORILA TEL AVIV: Crveno-beli održali čas košarke Makabiju

Č. V.

07. 10. 2021. u 19:29 >> 22:02

KOŠARKAŠI Crvene zvezde ostvarili su prvu pobedu u ovoj sezoni Evrolige. Crveno-beli su u drugom kolu u drugom kolu pregazili Makabi sa 75:63.

ЗВЕЗДА ПОКОРИЛА ТЕЛ АВИВ: Црвено-бели одржали час кошарке Макабију

FOTO: M. Vukadinović

Još jednom je tim Dejana Radonjića pokazao koliko igra dobru odbranu i još jednom su na taj način uspeli da otežaju rivalu igru u napadu i tako održala rivalu lekciju košarke u njegovoj dvorani.

Početak meča bio je idealan po goste, pošto je napravila seriju 10:0. Domaćin u tom momentu nije znao šta ga je snašlo i tek je posle četiri minuta igre postigao prve poene preko Nanelija.

Neverovatan prvi deo meča posebno u odbrani odigrali su gosti. Sveli su domaći tim na 10 poena. Ništa se nije promenilo ni u nastavku meča, pa su crveno-beli dozvlili rivalu da meč završi sa samo 63 poena.

Sve dobro su radili košarkaši Zvezde na ovom meču. Nejt Volters je sjajno dirigovao igrom. Utakmicu je završio sa 17 poena i četiri asistencije. Luka Mitrović je skakao (11 uhvaćenih lopti), a na to dodao i 12 poena, Nikola Kalinić bio pravi lider.

Makabi je imao podršku sa tribina. Pokušavala je publika da podigne svoje momke, ali ništa nije moglo da spreči crveno-bele da se iz Tel Aviva vrate sa pobedom. Imao je šutersko dobro šutersko veče Skoti Vilbekin - 18 poena (šest trojki), no ni to nije pomoglo.

Sada obe ekipe imaju učinak 1-1. Zvezda u narednom kolu dočekuje Žalgiris (sreda, 19), dok tim iz Izraela dan radnije gostije Olimpiji Milano.

Makabi - Crvena zvezda 63:75 (10:20, 17:15, 10:19, 26:21).

Dvorana: "Menora Mitivčim Arena". Gledalaca: 10.245. Sudije: Matej Boltauzer (Slovenija), Mikele Rosi (Italija), Joanis Fufis (Grčka).

Makabi: Vilbekin 18, Evans, Kalojaro 9, Vilijams 6, Tejlor, Rejnolds 2, Sorkin 2, Dibartolomeo 2, Blajzer 3, Naneli 5, Lesor 16, Ziv.

C. zvezda: Gušić, Lazarević 6, Volters 17, Uskoković, Davidovac 2, Mitrović 12, Kalinić 19, Dobrić 8, Holins, Simonović 6, Ivanović 4, Kuzmić 1.

ČETVRTA ČETVRTINA: Makabi - Crvena zvezda 63:75

63:75 - Kalinić je postigao poslednje poene na ovoj utakmici za Zvezdu. Velika pobede Zvezde i prva u Evroligi ove sezone.

58:72 - Potez za udžbenike Kalinića. Rolingom se oslobio Kalojara i pogodio flouter sa mnogo osećaja.

56:70 - Uspela je Zvezda da poentira preko Luke Mitrovića koji je odigrao odličan meč. Za sada je postigao sedam poena i ima 11 skokova.

55:68 - Pet poena iz nesporske postigao je domaćin. Daleku trojku pogodio je ko drugi nego Vilbekin. Radonjić je zatražio tajm-aut kako bi pokušao da prekine nalet rivala.

50:68 - Lepo je zakucao Lesor, a onda je Kalinić izgubio loptu i potom napravio nesportski faul nad bivšem saigraču Džejmsu Naneliju.

46:67 - Još jedna trojka. Ovoga puta Kalinić je bio precizan. Sada je Sferopulos taj koji mora da pozove minut odmora.

46:64 - Odličan meč Voltersa. Ponovo je bio precizan van linije 6,75. Treći dalekometni hitac je pogodio Zvezdin Amerikanac.

46:61 - Lepa akcija domaćeg tima. Lesor je proigrao Blajzera koji je lepo poentirao na drugi obruč. Radonjić je odlučio da zatraži tajm-aut.

44:61 - Cedili su crveno-beli napad i u poslednjoj sekundi napada trojku je pogodio Ognjen Dobrić.

44:58 - Vezao je Lesor kao i u prvom poluvremenu četiri poena i smanjio koliko-toliko prednost Zvezde.

40:56 - Sjajna asistencija Voltersa i koš Dobrića. Ipak, na drugoj strani uzvratio je trojkom Vilbekin.

TREĆA ČETVRTINA: Makabi - Crvena zvezda 37:54

37:54 - Kakva sekvenca Voltersa. Još jednom je bio precizan van linije 6,75. To je bila četvrta trojka gostiju na utakmici.

37:51 - Trojka Voltersa koja je naterala Sferopulosa da zatraži tajm-aut. Odlična Zvezda u Tel Avivu.

35:46 - Majstorija Kalinića. Spusio se i igrao leđima protiv Nanelija. Uspeo je da ga nadmudri i pogodi.

35:44 - Moglao je tim iz Beograda da ode na plus 14, ali Kalinić nije bio precizan sa poludistance, da bi na drugoj strani Vilijams pogodio uz faul upravo Kalinića. Precizan je bio i sa linije penala.

32:42 - Zvezda ponovo ide na dvocifrenu prednost nakon što je Luka Mitrović poentirao uz faul nakon ofanzivnog skoka.

32:39 - Naneli je lepo sebi iskreirao i pogodio trojku. Na drugoj strani Kalinić je pogodio oba slobodna bacanja i postao prvi dvocifren kog crveno-belih.

29:37 - Prve poene u drugom poluvremenu za goste postigao je Ivanović posle odličnog prodora.

29:35 - Dobru odbranu odigrala je Zvezda, ali je Rejnolds uz malo sreće uspeo da dođe do lopte i zakuca.

DRUGA ČETVRTINA: Makabi - Crvena zvezda 27:35

27:35 - U seriji od četiri vezana poena je Matijas Lesor. Lepo je istrčao kontru i položio na drui obruč. Radonjić je odlučio da zatraži tajm-aut.

24:35 - Održava Zvezda prednost u Tel Avivu. Lazarević je odlično zakucao, dok je na drugoj strani Lesor pogodio jedno slobodno bacanje.

22:33 - Polovično precizan je bio Ognjen Kuzmić sa linije penala, koji je potom napravio treći faul.

22:30 - Upravo je Kalinić poenima sa linije slobodnog bacanja prekinuo seriju rivala i odveo svoj tim na plus osam.

22:28 - Kalinić je pogrešio prilikom izvođenja. Iskoristio je to Kalojaro i ponovo pogodio uz faul. Napravio je seriju od 9:0 svojim poenima.

18:28 - Posle tajm-auta za tri je bio precizan i Anđelo Kalojaro koje je potom iskoristio prednost pod košem koju ima u odnosu nad Ivanovića i poentirao uz faul.

13:28 - Odlično je u meč ušao Simonović. Pogodio je trojku i iz drugog kornera. Nakon toga je posle sjajne odbrane kontru istrčao Ivanović i lako položio. Opet je morao Grk na klubi izraelskog kluba da pozove minut odmora.

13:23 - Ponovo je precizan van linije 6,75 bio Vilbekin. Za sada bivši igrač Darušafake šutira 3/3 za tri poena.

10:23 - Prva trojka za Zvezdu. Iz levog kornera pogodio je Marko Simonović.

PRVA ČETVRTINA: Makabi - Crvena zvezda 10:20

10:20 - Iz teške pozicije pogodio je Kalinić. Bio je precizan preko Lesora. Došao je do šestog poena, a potom je Luka Mitrović atraktivno zakucao uz faul posle asistencije Ivanovića.

10:16 - Raspucao se Vilbekin. Drugu trojku postigao je sjajni Amerikanac. U prošlom meču protiv Bajerna brojao je do 28.

7:14 - Ušao je Luka Mitrović i odmah poentirao. Ipak, Vilbekin je pokazao kakav je strelac, bio je precizan za tri poena.

2:10 - Makabi se upisao na semaforu. Precizan sa poludistance bio je Džejms Nanali koji je ove sezone pojačao "ponos Izraela".

0:8 - Nastavljaju crveno-beli sa dobrom odbranom, dok to koriste u napadu da poentiraju. Prve poene postigao je i Davidovac, što je nateralo Janisa Sferopulosa da pozove prvi tajm-aut na utakmici.

0:6 - Sjajan početak Zvezde. Kalinić je pogodio poludistancu, a onda je Volters nakon ukradene lopte odlično položio na drugi obruč.

0:2 - Prve poene na ovoj utakmici postigao je Nikola Kalanić koji je bio precizan sa linije penala.

BONUS VIDEO: Izjave igrača nakon duela Partizan - Crvena zvezda

 

ZAPRATITE NPORTAL NA FEJSBUKU

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (4)

EKSKLUZIVNO: Pogledajte šta policija radi u kući Dankine majke (VIDEO)