VOLDEN ISKRENO O PRELASKU IZ PARTIZANA U ZVEZDU: Znao sam šta me čeka, ali želeo sam da igram Evroligu

Novosti online

07. 10. 2021. u 18:47

KOŠARKAŠ Kori Volden napustio je redove Crvene zvezde na kraju prošle sezone i pojačao minhenski Bajern. Otkrio je zašto je odabrao baš nemački klub za nastavak karijere.

ВОЛДЕН ИСКРЕНО О ПРЕЛАСКУ ИЗ ПАРТИЗАНА У ЗВЕЗДУ: Знао сам шта ме чека, али желео сам да играм Евролигу

Foto; ABA liga

Sjajni bek će ove sezone ponovo igrati zajedno sa Ognjenom Jaramazom, sa kojim je branio boje Partizana.

- Zaista sam srećan što smo sada ovde zajedno. Bili smo prilično dobar bekovski par u Partizanu pre dve sezone i odlično smo se dopunjavali. Kad smo obojica bili na terenu, teško ko bi mogao da nam postigne koš. Obojica smo vrlo brzi u ofanzivi, brzo donosimo odluke - i dobri smo strelci. Odlično se slažemo u igri i dobri smo prijatelji izvan terena. Po ličnosti smo veoma slični, prilično mirni, opušteni tipovi - ispričao je Volden za "Abendcajtung".

Potom je objasnio zašto baš Bajern.

- To je bio dobar korak za mene da pređem u plej-of tim Evrolige, takođe i odlična prilika da ponovo zaigram za trenera koga već poznajem iz Partizana. Ovo je za mene veliki blagoslov. Bajern je imao impresivnu evroligašku sezonu. Preduzeo je prave korake da sastavi jak tim. Zaista sam želeo da budem deo toga.

Dotakao se i odnosa sa trenerom Andreom Trinkijerijem sa kojim je sarađivao u Partizanu.

- Obojica smo apsolutni takmičari i težimo savršenstvu. Ponekad sam malo strog prema sebi, ponekad tvrdoglav. Ali on me razume i radi sa mnom. Obojica smo tvrdoglavi i uvek želimo najbolje. Imamo veoma posebnu vezu koju zaista cenim. Njegova filozofija, mentalitet i stil košarke savršeno odgovaraju mojoj igri. Sa njim kao trenerom zaista mogu da rastem kao igrač.

Naglasio je da se italijanski strunjčak nije promenio od perioda kada je radio u beograskim crno-belim.

- U celini, i dalje je isti. Možda se malo smirio" kroz smeh je dodao Volden, navodeći šta Trinkijeri očekuje od njega, "Da ja odbranom unesem energiju. Samo da budem svoj, agresivan, da probijam i šaljem dobre pasove. Pošto ga već poznajem, vrlo dobro znam njegove zahteve i očekivanja.

Kori Volden: Znao sam šta me čeka kada sam prešao iz Partizana u Zvezdu

Neizbežno je bilo pitanje prelaska iz Partizana u redove večitog rivala, Crvene zvezde.

- U početku je bilo jako teško. Ali zaista sam želeo da igram Evroligu, pa sam morao da donesem ovu tešku odluku. Reakcije navijača ponekad su bile oštre. Na terenu sam, međutim, sve više osvajao simpatije pristalica Zvezde. Razumem velike emocije. Možda je malo pomoglo i to što u dvorani nije bilo gledalaca zbog kovida. Dobio sam mnogo loših komentara na društvenim mrežama. Čak i danas ih dobijem. Zato sam delimično deaktivirao svoje naloge. Ali znao sam šta me čeka.

O tome je već pričao sa Jaramazom i Trinkijerim, ali ne i sa Vladimirom Lučićem, takođe bivšim košarkašem Partizana.

- Već sam razgovarao sa Jaramazom i trenerom o tome, ali sam sa Lučićem izbegao - kroz smeh je dodao Volden koji kaže da ne bi uslovno sličan potez povukao u Nemačkoj, odnosno ne bi se preselio iz minhenskog u berlinski klub.

- Ne, ne. Radije bih pobedio Albu sa Bajernom i vratio titulu u Minhen. Na kraju, želimo da osvojimo što više trofeja - zaključio je Volden.

BONUS VIDEO: Oproštaj Novice Veličkovića pred punom Arenom

 

ZAPRATITE NPORTAL NA FEJSBUKU

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
ČUDO U BEOGRADU: Ruska himna prestala da se intonira tokom dodele zlata, a onda se desilo - ovo (VIDEO)

ČUDO U BEOGRADU: Ruska himna "prestala" da se intonira tokom dodele zlata, a onda se desilo - ovo (VIDEO)

Rusija ovih dana sa ponosom ističe da na Evropskom prvenstvu u boksu čiji je domaćin Srbija njeni takmičari mogu da nastupaju uz sva državna znamenja, a i pod imenom zemlje iz koje su, kao i da se himna Ruske Federacije intonira kada neko od Rusa dođe do zlatne medalje. Međutim, baš sa tom himnom desio se jedan neočekivani problem. A onda je usledila vrlo emotivna scena...

28. 04. 2024. u 16:44

Komentari (0)

KAKVA ČISTKA... Novak Đoković se odlučio na drastičan potez!