UŽASNI EFES I SJAJNI ANĐUŠIĆ: Micić podbacio, Danilo predvodio "kneževe"

V. P.

01. 10. 2021. u 22:57

NEPREPOZNATLjIVO lice branioca titule Efesa na gostovanju madridskom Realu i odlično izdanje Danila Anđušića u debitantskoj pobedi Monaka protiv Panatinaikosa, glavni su utisci prvog dana 22. evroligaške sezone.

УЖАСНИ ЕФЕС И СЈАЈНИ АНЂУШИЋ: Мицић подбацио, Данило предводио кнежеве

FOTO: Evroliga

Efes je čak rezultatski dobro prošao u duelu sa "kraljevima" (69:82), imajući u vidu da je domaćin već posle prve četvrtine vodio 32:17. Prošlosezonski MVP ligaškog dela i fajnal-fora, srpski reprezentativac Vasilije Micić, u prvom meču bio je daleko od svog nivoa, kao i većina njegovih saigrača, izuzimajući Filipa Petruševa (17 poena za 16 minuta) i Šejna Larkina (21 poen, 6 as). Micić je postigao devet poena (1/4 za dva, 2/6 za tri), uz dve asistencije i tri izgubljene lopte.

- Naše izdanje u prvoj četvrtini bilo je užasno, nešto što nikad nisam video. Bez ijedne asistencije, uz šest izgubljenih lopti - kaže trener Efesa Ergin Ataman.

- Izgledalo je kao da smo u Madrid došli turistički.

Monako je do istorijske prve pobede u Evroligi (75:63) predvodio naš reprezentativac Danilo Anđušić sa 17 poena za samo 14 i po minuta na terenu, bez greške u šutu van linije 6,75 (4/4). Ispratio ga je Majk Džejms sa 11 poena, šest skokova i četiri asistencije. Nemanja Nedović pokušaće da što pre zaboravi prvu zvaničnu utakmicu posle duge pauze zbog povrede - bez poena za 12 minuta, uz sedam promašaja u šutu iz igre. U Panatinaikosu je raspoložen bio samo Janis Papapetru sa 16 poena i šest uhvaćenih lopti.

- Nismo bili pod stresom zbog debija u Evroligi, zato što imamo igrače sa mnogo iskustva na ovom nivou takmičenja - rekao je Anđušić.

- Naravno, ova pobeda na početku takmičenja je velika stvar za sve nas, za klub, jer se radi o novom timu i biće potrebno vremena da se bolje upoznamo.

Najzanimljiviji meč odigran je u Tel Avivu, gde je Makabi prokockao 17 poena prednosti protiv Bajerna i u dramatičnoj završnici slavio pogocima Skotija Vilbekina sa linije slobodnih bacanja (69:68). Bavarci su mogli do trijumfa u poslednjem napadu, ali su neprecizni bili Dešon Tomas i Darun Hilijard. Za ekipu trenera Andree Trinkijerija debitovao je Ognjen Jaramaz, koji je za 23 minuta postigao tri poena (4 sk), dok Vladimir Lučić nije bio u sastavu zbog povrede.

- Fenomenalna utakmica, posle dve teške godine igrali smo pred 12.000 navijača - kaže Trinkijeri.

- Imali smo za 18 poena veći indeks korisnosti od Makabija, ali smo izgubili zbog sjajne partije Vilbekina (28 poena). - Iako nam je nedostajalo mnogo igrača, igrali smo sa čvrstim karakterom, što je jedini način da se suprotstavite Makabiju u punoj dvorani. 

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

AKO NEKOM POZAJMITE OVU KNJIGU, NE OČEKUJTE DA VAM JE VRATI!