MARKEC KAO NEKADA! Lazar u prethodnom 51 evropskom meču dao tri gola, sinoć dva

M. BLAŽIĆ

01. 10. 2021. u 22:27

OČEKIVALI su mnogi da je Flora došla u Beograd na izlet i da će se njihova nadanja svesti na što manje primljenih golova, ali je Partizan morao dobro da se pomuči kako bi na tabeli "ostala" tri boda, koja su upisana i pre nego što je austrijski arbitar Vajnsberger dao znak za početak.

МАРКЕЦ КАО НЕКАДА! Лазар у претходном 51 европском мечу дао три гола, синоћ два

FOTO: M. Vukadinović

Kada je delovalo da Partizan nema recept za agresivnu igru Estonaca, Lazar Marković je sa dva gola omogućio saigračima da mirno privedu meč kraju (2:0).

Kapiten je odigrao kapitenski, kao i mnogo puta od početka sezone i još jednom potvrdio da je ponovo fudbalski "progledao" pod palicom Aleksandra Stanojevića, sa kojim je sarađivao i u prvom mandatu pre deset godina. Interesantno je da je ovo bila 52. evropska utakmica Markovića (Partizan, Benfika, Liverpul) i da je u svim prethodnim mečevima bio strelac u samo tri navrata. Preksinoć su protiv Flore bila dovoljna samo dva hica u okvir Igonenovog gola, i to u razmaku od nepunih 25 minuta, da svoj golgeterski učinak "podeblja" na pet. Prethodno je u prvoj rundi kvalifikacija protiv Dunajske Strede stigao do evropskog prvenca u crno-belom dresu, dok su preostala dva gola učinak iz Fenerbahčea (protiv Seltika 2015) i Benfike (PAOK 2014).

- Srećan sam, naravno, ali totalno je nebitno ko je dao golove, bitno je da igramo dobro i da pobeđujemo - skroman je Marković.

Priliku da ponovo omiriše "barut" evropskih izazova u Partizanu iznenada je dobio povratnik Nemanja Miletić, pošto je Siniša Saničanin neposredno pred utakmicu dobio pozitivan nalaz sa testiranja na koronu.

- Brzo sam se uklopio, ostalo je 90 odsto igrača koji su bili deo Partizana pre mog odlaska u Saudijsku Arabiju, pa mi nije bilo teško. Sa dobrim igračima je lako uklopiti se. Inače, mogu reći da smo možda jednom nogom prošli grupu. Moramo ovo što pre da zaboravimo, jer imamo mnogo tešku utakmicu u nedelju sa Napretkom, ali generalno sam zadovoljan, pogotovo što sam igrao svoju prirodnu poziciju štopera - istakao je Miletić.

O onome što je postalo jasno već posle petnaestak minuta igre govorio je u odjavi utakmice vezista crno-belih Saša Zdjelar.

- Ljudi kod nas, kada gledaju Floru, kažu: "Ma, to su amateri". Nisam saglasan. Estonci su dobra ekipa, disciplinovana, ali smo našli način, postigli golove na vreme i zasluženo dobili. Gent je ekipa sa kojom ćemo se boriti za prvo mesto, dobro stoji u belgijskoj ligi, tek nam predstoji borba i daćemo sve od sebe - kaže Zdjelar.

Partizan će posle tronedeljne pauze 21. oktobra u Humskoj dočekati Gent, a 4. novembra sledi gostovanje u Belgiji i posle tih 180 minuta će biti jasno ko će sa prvog mesta u osminu finala Lige konferencija, a ko će morati da igra i šesnaestinu finala protiv nekog od trećeplasiranih iz Lige Evrope. 

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

POSLEDNJI LOVAC NA NACISTE PROTIV REZOLUCIJE O SREBRENICI: Nije bilo genocida, ovo bi umanjilo značaj tog termina