ŽOC UZ DRAMU DO PRVENCA: Rival na četiri minuta do kraja izjednačio, bekovska osovina Panter-Mur iščupala pobedu

G. KELIĆ

27. 09. 2021. u 19:45

HODAO je Partizan na ivici žileta, bio blizu toga da potpuno upropasti povratnički debi Željka Obradovića na klupi crno-belih, međutim, čisto na račun individualnog kvaliteta je stavio osmeh svojim pristalicama na lice posle prvog kola nove sezone ABA lige.

ЖОЦ УЗ ДРАМУ ДО ПРВЕНЦА: Ривал на четири минута до краја изједначио, бековска осовина Пантер-Мур ишчупала победу

Martin Junakovic (Photo: Zadar/Zvonko Kucelin)

Pobedom na gostovanju Zadru rezultatom 78:73 na zadovoljavajući način je otvorio novu sezonu. U narednom kolu, u četvrtak crno-beli gostuju ekipi Splita.

Period od tri decenije je svakako dugačak vremenski interval, međutim, sem nekoliko bora više na Obradovićevom licu, sve drugo je ostalo manje-više isto kao i kada je najtrofejniji evropski trener prvi put seo na klupu voljenog kluba. I ovog puta je okupljen mlad i ambiciozan sastav velikog potencijala, samo što je pridodato nekoliko iskusnijih igrača, kao što su Kevin Panter i Zek Ledej. Upravo je ovaj prvi kao obavezu na sebe preuzeo da vodi ofanzivne akcije svoje ekipe u prvim takmičarskim minutima na negostoljubivom terenu u dalmatinskom gradu. Doskorašnji košarkaš milanske Olimpije je postigao deset od prvih 15 poena crno-belog tima, što je pomoglo da početni pritisak padne sa leđa njegovih saigrača.

Zadrani su parirali u prvih deset minuta, najviše zbog visine Uroša Lukovića u reketu kao i nekoliko defanzivnih propusta u udvajanjima, što je već po navici Obradoviću dizalo kosu na glavi. Posle izjednačene prve deonice, početak druge je obeležen ubacivanjem gostiju u brzinu više, a takav ritam domaći tim nije mogao do kraja da isprati, usled čega je naš predstavnik imao osam poena prednosti na velikoj pauzi (42:34).

Utisak je da je tim kvaliteta hrvatskog šampiona bio baš po meri za uvodni čin sezone jer je svima jasno, a najviše Obradoviću, da je njegovim igračima potrebno vreme. Otud se sinoć i nisu mogli videti uobičajeni izlivi besa proslavljenog stručnjaka, čak ni u trenucima kada je domaćin pokušavao da pripreti i drži prihvatljiv deficit i u drugih deset minuta.

Pokazao je domaćin zube i nije želeo da pokaže belu zastavicu ni kada je Partizan imao dvocifrenu razliku na svom kontu. Jasno je bilo mnogima i u pripremnom periodu da će ekipa najviše "štucati" pod košem. Previše su drugih šansi dobili izabranici trenera Ivana Perinčića posle ofanzivnih skokova, što je dovelo do toga da se nemir uvuče i u redove bivšeg evropskog prvaka.

Umesto rutinskog privođenja meča kraju, crno-beli su nesmotrenošću omogućili rivalu da na četiri minuta do kraja dođe do izjednačenja. Možda unutrašnja linija gostujućeg tima nije bila na visini zadatka, sem Ledeja, međutim, u maksimalnoj brzini je bila bekovska osovina Panter-Mur koja je iščupala pobedu. Prvo je Mur sa dve uzastopne trojke vratio suficit na stranu Beograđana, da bi slavljeničko otvaranje sezone omogućio Panter preko slobodnih bacanja.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (1)

RUS, OLIMPIJSKI ŠAMPION, ŠOKIRAO SVET: Oni koji dele sankcije Rusima - ovo nisu mogli ni da sanjaju