"JEL' MOŽEŠ TI DA ČUVAŠ OVOG SVOG PRIJATELJA?" Hrvat otkrio zašto je Željko Obradović najbolji svih vremena

Novosti online

17. 09. 2021. u 08:57

HRVATSKI košarkaš Damir Mulaomerović je gostovao u "Podkastu inkubator" i ispričao zanimljive detalje iz svoje košarkaške karijere.

ЈЕЛ МОЖЕШ ТИ ДА ЧУВАШ ОВОГ СВОГ ПРИЈАТЕЉА?  Хрват открио зашто је Жељко Обрадовић најбољи свих времена

Foto: N.Paraušić

Mulaomerović ima i osvojenu Evroligu sa Panatinaikosom, kada je na klupi tima iz Atine sedeo Željko Obradović.

A koliko hrvatski košarkaš ceni srpskog stručnjaka najbolje govore sledeće reči:

- Ja sam bio kod najboljeg, taj najbolji je Željko Obradović. Puno je priča kako i šta, a Željko je u suštini najjednostavniji trener, čovek zna svoj posao. Samo treba da slušaš, pratiš i radiš ono šta ti kaže. Glupo je i pričati o njegovim košarkaškim kvalitetima. On je unutra i uvek je tu 100 odsto. Kad se uđe u taj njegov mod kako on to radi, to izgleda jako jednostavno - ispričao je Mulaomerović gostujući u "Podkast inkubatoru". 

Obradović i Mulaomerović su osvojili Evroligu 2002. godine kada su kao poptpuni autsajder sa Panatinaikosom tukli moćni Kinder.

FOTO: Arhiva novosti

- To nikada neću da zaboravim, u jednoj utakmici koja je bila fantastična, protiv takve ekipe sa Đinobilijem i Grejndžerom. Prvi put je bio tako miran, on je tu na psihološkom nivou odradio sjajan posao. Neverovatno je kako je on to uspeo da od desetog igrača izvuče taj maksimum, to je njegova po meni najbolja osobina - otkrio je Mulaomerović. 

Mulaomerović je otkrio i ključ pobede. To je bio plej Pepe Sančez!

- A onda je taj Pepe Sančez koji je bio najbolji prijatelj sa Đinobolijem i igrao je na nula poena, ali ga je čuvao u drugom poluvremenu da ovaj nije dao 6 poena. Željko je došao i rekao ovome: "Jel možeš ti da čuvaš ovog svog prijatelja? Pa naravno da mogu" - priča Mulaomerović. 

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

UEFA GLEDA I NE VERUJE: Evo šta će Belorusija da uradi zbog EURO 2024