GUROVIĆ NAKON 20 GODINA: Kladili smo se na poluvremenu i dobili +36 (VIDEO)

Novosti online

08. 09. 2021. u 15:20

PRE gotovo 20 godina Jugoslavija je osvojila zlatnu medalju na Evropskom prvenstvu u košarci, a akter duela prisetio se zanimljive anegdote.

ГУРОВИЋ НАКОН 20 ГОДИНА: Кладили смо се на полувремену и добили +36 (ВИДЕО)

Foto: N. Paraušić

Godinu dana pre epskog događaja u Indijanapolisu dominirali su košarkaši Juge i na Evropskom prvenstvu, a Milan Gurović izdvojio je jednu anegdotu iz tog perioda koje se rado seti. 

Reč je o utakmici protiv Letonije u četvrtfinalu, koja je završena sa 114:78, što je bio prilično ponižavajući rezultat za baltičku selekciju u nokaut fazi. Kakva je samo bila šuterska dominacija ovog tima svedoči pauza u poluvremenu.

- Ja to uvek ponavljam, najupečatljivija je utakmica protiv Letonije. Iz kog razloga? Mi smo na poluvremenu već vodili puno, slagaću te, da li je bilo 30 razlike, ne znam. To je bilo četvrtfinale. Zamisli koliko smo bili dominantni kad smo se na poluvremenu dogovorili Peđa, Šćepa i ja da se takmičimo ko će više trojki da ubaci, pošto nas Letonci više nisu zanimali. Ko izgubi, vodi na večeru. Vlada je vodio na večeru jer je dao šest, ja sedam, Peđa osam. Stvarno smo bili dominantni jer smo imali jednog Dejana Bodirogu koji je tada u to vreme bio sigurno najbolji, pa i sada je možda najbolji evropski igrač ikada. Imao si šutere kao što su Stojaković, Šćepa, Rakočević… Plejada vrhunskih igrača koji u svakom momentu mogu da ti daju koš, za tri i dva, šta god. Jednostavno, kada spustiš Dejanu loptu, on to reši, a ako ga udvoje, neko od mojih saigrača je sam - kaže Gurović za Nova.rs

Gurovića je samo sećanje malo prevarilo što se tiče same statistike. Na poluvremenu je bilo 66:40, Šćepanović je ubacio 2/2 trojke, Gurović je imao 6/9, Stojaković savršenih 7/7.

Na tom meču, ubacili smo 17 trojki iz 29 pokušaja, po jedna trojka je bila delo Saše Obradovića i Marka Jarića.

(Nova.rs) 

 

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Komentari (0)