OSTOJA MIJAILOVIĆ O PROJEKTU PARTIZANA: Ponosan sam što sam predsednik kluba koji trenira košarkaška legenda

Novosti online

23. 08. 2021. u 15:52

PREDSEDNIK Partizana Ostoja Mijailović govorio je za izraelske medije o projektu crno-belih, na čijoj klupi će sedeti najtrofejniji evropski trener - Željko Obradović.

ОСТОЈА МИЈАИЛОВИЋ О ПРОЈЕКТУ ПАРТИЗАНА: Поносан сам што сам председник клуба који тренира кошаркашка легенда

FOTO: Arhiva novosti

Tamošnje medije je najviše zanimalo to što je Partizan doveo perspektivnog Jama Madara. Ipak, Mijailović je pričao o celokupnom projektu.

- Željko i ja smo prijatelji dugi niz godina. Od mog prvog dana u klubu ambicija mi je bila da ga vratim tamo gde je sve počelo. Željko je veliki obožavatelj kluba, a naše ambicije u ovom trenutku jednake su njegovim ambicijama – vratiti Partizan na vrh. Ponosan sam što sam predsednik kluba koji trenira košarkaška legenda - rekao je Mijailović.

Prvi čovek crno-belih smatra da je srpska košarka dobila mnogo povratkom čoveka koji je osvojio devet titula Evrolige.

- Glavni dobitnik je Partizan, ali ništa manje ne dobija ni srpska košarka u celini, koja je bila u padu. Čak je i Jadranska liga izgubila zagarantovanu kartu za Evroligu. Siguran sam da će njegov dolazak imati pozitivan uticaj na Evroligu. Srbija je jedan od najvažnijih košarkaških centara. Ali na ovaj način to će biti još važnije.

FOTO: Arhiva novosti

Mijaliović navodi da bi Partizan, zajedno sa Crvenom zvezdom, trebalo da bude učesnik najkvalitetnijeg košarkaškog evropskog takmičenja.

- Srbija je zemlja koja je luda za košarkom. Utakmice između nas i Crvene zvezde fasciniraju medije. To su utakmice sa 20.000 gledalaca, a na kraju dana sport živi od televizijskih prava i emitovanja. Mislim da naša dva velika srpska kluba zajedno mogu mnogo doprineti Evroligi - zaključio je prvi čovek kluba iz Humske.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

UKRAJINA POVLAČI RADIKALNI POTEZ: Ovo mnogi nisu očekivali, čak su i Rusi zbunjeni pred Olimpijske igre Pariz 2024