KURUC U PARTIZANU PONOVO ŽELI DA POVRATI LJUBAV PREMA KOŠARCI: Obradović moja karta za NBA

V. PRERADOVIĆ

21. 08. 2021. u 22:28

KADA je sportski direktor Partizana Zoran Savić rekao da je strategija da u timu budu najbolji evropski mladi igrači, mislio je i na Letonca Rodionsa Kuruca (1998, 206 cm).

КУРУЦ У ПАРТИЗАНУ ПОНОВО ЖЕЛИ ДА ПОВРАТИ ЉУБАВ ПРЕМА КОШАРЦИ: Обрадовић моја карта за НБА

FOTO: M. Vukadinović

Perspektivni krilni košarkaš već ima tri godine NBA staža i period u kojem se kao tinejdžer povremeno probijao do prvog tima Barselone.

Kao 40. pika na draftu 2018. izabrali su ga Bruklin Netsi, za koje je u prvoj sezoni odigrao 63 utakmice (46 kao starter), uz zapažen učinak od 8,5 poena i 3,9 skokova za prosečno 20,5 minuta na terenu. Ipak, bio je "žrtva" stvaranja super-tima, pa je u trejdu za Džejmsa Hardena završio u Hjustonu, nešto kasnije u Milvokiju koji mu je u maju uručio otkaz posle samo pet nastupa.

BERTANSOVE PRIČE

KURUC je bio veoma mlad kada su njegov zemljak Davis Bertans i Bogdan Bogdanović nosili crno-bele do titula.

- Davis mi je pričao da su to bila lepa vremena, da se zaljubio u grad i u navijače Partizana, da je to nešto najbolje što mogu da iskusim ovde.

- U NBA je sve to samo posao - priča nam Rodions na okupljanju crno-bele familije. - Svake godine dođe novih 40 igrača u ligu, u teškom si položaju ako nisi igrao jednu ili dve sezone. Takva je bila moja situacija. Sada pokušavam da se vratim na najbolji način i, pre svega, želim da se ponovo zaljubim u košarku. Želim da igram i uživam. Tamo nisam uživao, sedeo sam na klupi.

Brojni su razlozi zbog kojih je izabrao Partizan za novi početak.

- Navijači, sjajan tim, velika istorija, moji prijatelji koji su ovde igrali - Davis Bertans i Janis Peiners i, naravno, trener kao što je Željko Obradović. Bogdan Bogdanović mi je rekao da ću uvideti koliko je ludo biti pod Željkovom komandom i, ako mi bude potrebno, da mu se obratim za pomoć u snalaženju.

TUČE SA SMAILAGIĆEM

KURUC i Smailagić, sada saigrači u Partizanu, vodili su bitke u NBA i Razvojnoj ligi.

- Kada sam čuo da je potpisao za Partizan, prvo što mi je prošlo kroz glavu je koliko smo se tukli na utakmicama. Gurali smo jedan drugog, udarali laktovima sve vreme. Ja sam čvrst tip, volim jaču igru, siguran sam da ćemo učiniti jedan drugog boljim. Dobro je imati Alena kao saigrača.

Kuruc ima fizičke predispozicije ozbiljne i po NBA kriterijumima, ali ne smatra svoje telo najvećim kvalitetom.

- Više to što sam svestran i timski orijentisan igrač. Meni je uvek prva ideja uspeh moje ekipe, ne razmišljam o statistici, samo o tome da tim pobeđuje.

Pobeđivanje je verna senka Obradovića, koji bi mogao da pomogne mladom Letoncu da se jednog dana vrati u NBA kao igrač koji ne strepi od navale pridošlica.

- Siguran sam da će mi trener pomoći u tome. Potrebna mi je takva vrsta pomoći, usmeravanje. Verujem da ću to dobiti u Partizanu.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

RUSIJA JE ZGROŽENA: Ovo je najnoviji uslov za Ruse da bi učestvovali na Igrama Pariz 2024