SLAVIŠA NEKAD, BALŠA SAD: Koprivica bi trebalo da bude osmo pojačanje Partizana

V. P.

21. 08. 2021. u 21:51

DRES Partizana sa prezimenom Koprivica proslavio je član čuvene generacije iz 1992, koja se popela na vrh Evrope sa Željkom Obradovićem kao trenerskim debitantom.

СЛАВИША НЕКАД, БАЛША САД: Копривица би требало да буде осмо појачање Партизана

foto: Tviter

Tada je u reketu crno-belih bio Slaviša Koprivica, od ove sezone biće njegov 21-godišnji sin Balša (216 cm), doskorašnji centar Florida Stejta.

OSMO POJAČANjE CRNO-BELIH

BALŠA Koprivica biće osmo letnje pojačanje Partizana, koji je do sada angažovao Kevina Pantera i Zeka Ledeja iz Milana, Aleksu Avramovića iz Estudijantesa, Rodionsa Kuruca (Milvoki), Alena Smailagića (Golden Stejt), Dalasa Mura iz kineskog Gvangdžoa i talentovanog izraelskog plejmejkera Jama Madara (Hapoel Tel Aviv).

Očekuje se da crno-beli kompletiraju tim dovođenjem još jednog igrača, koji bi trebalo da bude prva opcija na centarskoj poziciji.

Dolazak izdanka košarkaške porodice najavio je predsednik kluba Ostoja Mijailović objavom da stiže momak koji će biti dokaz da je Partizan dobro mesto za razvoj domaćih igrača. Balša se na neki način vraća kući, odnosno svojim počecima, s obzirom na to da je prve korake načinio u mini-basket timu crno-belih.

Školovanje je nastavio u Americi kao 12-godišnjak, prošao srednjoškolske programe, uključujući i veoma poznati Montverde, koji su pohađali prvi pik na draftu 2021. Kejd Kaningem, Filip Petrušev i neki od sadašnjih NBA asova kao što su Džoel Embid, Dianđelo Rasel, Ben Simons...

U oktobru 2018. prihvatio je ponudu koledža Florida Stejt, sa kojim se prethodne takmičarske godine probio do sweet 16 faze NCAA šampionata. Ostvario je odličan prosečan učinak u sezoni od 9,1 poen, 5,6 skokova i 1,4 blokade, posebno imajući u vidu da je na terenu provodio 19,5 minuta po meču.

Koprivica junior prijavio se za ovogodišnji NBA draft, posle kojeg je kao 57. pik preko Šarlota stigao u Detroit, u sklopu razmene za Mejsona Plamlija i prava na Ti-Džej Tora. Pistonsi su odmah stavili do znanja da će Balša do NBA debija igrati u Razvojnoj ligi ili u Evropi, što je bio signal za Partizan da stupi u akciju dovođenja perspektivnog centra.

Uprkos visini od 216 centimetara, Balša je izuzetno pokretljiv i može da pokrije više pozicija u timu, što je prototip modernog igrača u današnjoj košarci, posebno po NBA standardima.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

NOVAK ĐOKOVIĆ GLEDA I NE VERUJE! Evo šta je Rafael Nadal upravo rekao o Noletu u Madridu