GOMEŠ "UPALIO VALJAK": Partizan nakon više od četiri godine poveo superligaški karavan! GOMEŠ: Ostvarenje sna!

M. BLAŽIĆ

18. 07. 2021. u 19:57

ZNAO je Partizan poslednjih godina često da kune zlu sudbinu zbog "duplih šteta" sa kojima se susretao posle prvog prvenstvenog kola. Kiksevi crno-belih su, po pravilu, bili isplaćeni trijumfima Zvezde, a ovog vikenda je sve bilo "kao nacrtano" za klub iz Humske.

ГОМЕШ УПАЛИО ВАЉАК: Партизан након више од четири године повео суперлигашки караван! ГОМЕШ: Остварење сна!

FOTO: FK Partizan/Miroslav Todorović

Prednost na tabeli u odnosu na večitog rivala prvi put posle 1.519 dana trenutno ne predstavlja ništa više od interesantnog statističkog parametra, ali bi mogla da predstavlja značajnu injekciju adrenalina pred nastavak takmičenja.

- Za mene je ovo ostvarenje sna. Nije moglo bolje da krene. Dobro je to što smo snažno otvorili utakmicu, dali golove na početku. Teren jeste dobar, ali kad je natopljen vodom, usled obilnih padavina, skoro je nemoguće igrati po njemu. Srećom, postigli smo četiri gola, kasnije igrali lakše - zadovoljno konstatuje dvostruki strelac sa "Karađorđa" Rikardo Gomeš.

Asistencija Danila Pantića za prvi gol Rikarda je nešto što predstavlja dobar putokaz za neke naredne izazove.

- Strašan igrač je Pantić! Pokušavam da razmišljam kao Dača, znam da će svakog puta kad je lopta u njegovim nogama pokušati da je prosledi meni. Zato mi samo ostaje da se kvalitetno krećem i postignem gol. Moram da iskoristim taj Pantićev kvalitet.

Raduje tamnoutog napadača to što je čuo huk sa tribina.

- Igranje bez prisustva publike deluje kao da je na programu prijateljska utakmica. Ovo je pravi fudbal. Za ovo se borimo, ovo želimo, o ovome sanjamo. Naročito što nas navijači guraju napred, uz njih smo bolji. Očekujem da se plasiramo u grupnu fazu Lige konferencija. Počinjemo u Beogradu, pred našim navijačima i moramo da uđemo u utakmicu kao u Novom Sadu, kako bismo ostvarili što povoljniji rezultat - zaključio je Gomeš.

Danilo Pantić je seriju dobrih partija na pripremama u Sloveniji preneo i na superligašku borbu za bodove.

- Najbitnije je da smo dobro ušli u utakmicu, od prvog minuta smo išli na pobedu. Igrali smo dobar fudbal i to nas je nagradilo golovima. Dali smo gol na vreme i posle je sve bilo lakše. U drugom poluvremenu je teren bio baš težak za igrače. Mnogo nam znači to što smo imali podršku od samog izlaska na teren, na zagrevanje. Navijači su bili bučni tokom cele utakmice i to je veliki vetar u leđa.

Već u četvrtak stiže prvi meč u drugom od tri takmičenja koja očekuju Stanojevićev tim ove sezone.

- Nema mnogo vremena za radovanje, već za pet dana imamo utakmicu koja je mnogo bitna. Znamo da nam je prioritet Evropa, uz pobede u prvenstvu. Spremamo se za četvrtak i nadamo se pozitivnom rezultatu - jasan je povratnik u Humsku ovog leta i asistent na superligaškoj premijeri.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (1)