NA ZVEZDU BEZ IZGUBLJENOG BODA: Natho - "moramo da vratimo trofej, učinićemo sve da to uspemo"

M. Blažić

17. 07. 2021. u 08:05

GODINAMA unazad u Partizanu se optimizam vidi i oseća na svakom koraku pred start sezone, pa se posle nekoliko kikseva u "manjim utakmicama", uglavnom, sve svede na kalkulacije tipa: Ako dobijemo derbi, pa Zvezda posle kiksne...

НА ЗВЕЗДУ БЕЗ ИЗГУБЉЕНОГ БОДА: Натхо - морамо да вратимо трофеј, учинићемо све да то успемо

Foto: N. Paraušić

Svesni su u Humskoj posle više identičnih iskustava da večeras u Novom Sadu protiv Proletera (21.00 - Arena 1) na početku sezone nemaju pravo na kiks. I ne samo to, svaka i najmanja greška može da predstavlja katastrofu.

PROTIV PROLETERA deset od deset

PARTIZAN je protiv večerašnjeg rivala odigrao deset utakmica u dva takmičenja u poslednjih 12 godina i ostvario maksimalan učinak, uz gol razliku 25:4.

- Svi očekujemo isto, moramo da vratimo trofeje kući i uradićemo sve da u tome uspemo. Znamo da ne zavisi sve samo od nas, ali mi moramo da uradimo ono što je do nas. Pokazali smo prošle sezone da možemo da vežemo mnogo pobeda. Jedno je sigurno, ne smemo da dozvolimo kikseve kao prethodne dve godine, moramo do derbija da dođemo sa stopostotnim učinkom. Derbi je važan zbog navijača, naboja, ali moraju male utakmice da se dobijaju. Svaka tri boda imaju jednaku vrednost i ako želimo da budemo ozbiljan tim, moramo svakoj utakmici da pristupamo kao da je derbi - kategoričan je iskusni izraelski vezista Bibars Natho.

Sa 15 golova i 12 asistencija, Izraelac je bio jedan od najboljih pojedinaca u Stanojevićevom timu prošle sezone.

- Svi pamte trofeje, lični učinak je nevažan. Tako i ja gledam na svoja prošlosezonska ostvarenja. Neka ove bude obrnuto, da postignem manje golova, a da uzmemo trofeje. Verujem da smo dobili i bolje igrače nego što je bio Asano. Rikardo Gomeš će nam mnogo značiti, zadovoljan sam pojačanjima i očekujem da značajno nadgrade kvalitet tima.

SUMA NIJE U PROTOKOLU

HOLENDER će biti u konkurenciji za večerašnji meč na "Karađorđu", dok se omaleni vezista Sejduba Suma neće naći u protokolu.

Nathov kolega iz veznog reda Saša Zdjelar, takođe, vrlo dobro zna koliko je teška misija pred crno-belima.

- Znamo šta smo radili u prošloj sezoni, u prvih 10 utakmica napravili smo šta smo napravili. To nas je koštalo da se borimo za titulu. Ulazimo u sezonu obazrivi, utakmicu po utakmicu, pobedu po pobedu. Videćemo kako i šta dalje. Sigurno da nije lako da dobijaš svaku utakmicu, tačnije to je gotovo nemoguće - jasan je Zdjelar.

Posle više od godinu dana fudbaleri će se vratiti standardnom ambijentu, sa prisustvom navijača na tribinama.

- Bilo je veoma teško, ali to je stvar talenta kako se snađeš i bez navijača. Sada će biti lakše kada se navijači vrate. Biće i nama lepše da igramo utakmice. U nekom trenutku je izgledalo kao da igramo prijateljske utakmice, čujemo se non-stop. Sigruno da je Partizan jači, ekipa je dugo tu, duže smo zajedno, dobili smo tri nova pojačanja. Sa svakim od njih dobijamo nešto novo i dobro - zaključio je neumorni vezista crno-belih.n

Crno-beli su protiv rivala iz Slane bare trijumfovali sedam puta u Superligi i u tri navrata u Kupu Srbije.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

UČINIĆEMO SVE DA SE KAO ZEMLJA UZDIGNEMO POSLE OVOG UŽASA Vučić položio cveće u školi Vladislav Ribnikar (FOTO)