KALINA SE VRATIO KUĆI! Zvezda potvrdila dolazak reprezentativca Srbije

Novosti online

15. 07. 2021. u 19:00

REPREZENTATIVAC Srbije, osvajač Evrolige sa ekipom Fenerbahčea, i triple krune sa Crvenom zvezdom, Nikola Kalinić vraća se na Mali Kalemegdan.

КАЛИНА СЕ ВРАТИО КУЋИ! Звезда потврдила долазак репрезентативца Србије

Foto: Nebojsa Parausic

Popularni “Kalina” je potpisao dvogodišnji ugovor sa Crvemom zvezdom i predstavljaće ogromno pojačanje za ekipu koju u narednoj sezoni očekuju utakmice na 4 fronta.

Kalinić je odbio nekoliko značajno unosnijih ponuda pojedinih klubova iz Evrolige i regiona, i odlučio da se vrati u klub sa kojim je svojevremeno osvojio prvu triplu krunu i dao izuzetno veliki doprinos uspesima kluba za koji neskriveno navija.

Nikola Kalinić je rođen 08.11.1991. godine, prve korake načinio je u rodnoj Subotici, da bi nakon epizoda u Vojvodini i Radničkom svoj ogroman talenat materijalizovao dolaskom u Crvenu zvezdu gde je u samo jednoj sezoni osvojio tri trofeja.

Nakon toga odlazi u Fenerbahče gde osvaja Evroligu i trofeje u turskom šampionatu i kupu, a prethodne sezone bio je jedan od najboljih pojedinaca Valensije. Paralelno sa klupskim ostvarenjima bio je deo reprezentacije Srbije i osvajao je medalje na Svetskom prvenstvu i Olimpijskim igrama 2014 i 2016.godine.

Foto: KK Crvena zvezda

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (2)

DANAS JE DOBAR DAN ZA SRBIJU: Vučić se oglasio sa važnim vestima (FOTO)