KOKOŠKOV: Cilj je odlazak na Olimpijske igre, čuću se sa Jokićem

Novosti online

16. 06. 2021. u 16:35

ODRŽANA je konferencija za medije muške seniorske reprezentacije: Od Atine preko Beograda do Tokija

КОКОШКОВ: Циљ је одлазак на Олимпијске игре, чућу се са Јокићем

FOTO: KSS

U beogradskom hotelu „Kraun Plaza“, održana je konferencija za medije povodom predstojećeg kvalifikacionog turnira za odlazak na Olimpijske igre.

Okupljanje seniorske reprezentacije Srbije počelo je u subotu, 12. juna, a četiri dana kasnije, pred predstavnike „sedme sile“ izažli su selektor generalni sekretar Košarkaškog saveza Srbije, Zlatko Bolić, potpredsednik KSS, Nenad Krstić, selektor, Igor Kokoškov, kapiten, Miloš Teodosić i centar, Boban Marjanović.

FOTO: KSS

Pred srpskim nacionalnim timom je kvalifikacioni turnir koji se od 29. juna do 04. jula održava u beogradskoj hali „Aleksandar Nikolić“ o čemu je na početku konferencije govorio generalni sekretar KSS, Zlatko Bolić.

- Što se tiče Košarkaškog saveza Srbije mi smo veoma ponosni i zahvalni državi pošto nam je pomogla da ovaj kvalifikacioni turnir ostane u Srbiji. Nama to mnogo znači jer samo jedna ekipa ide na Olimpijske igre. Naši ciljevi su visoki, želimo da izborimo plasman u Tokio. Pripreme za sam turnir idu kako treba, sve se odvija po planu. Kada je u pitanju prisustvo publike, mi smo se obratili nadležnim organima još pre odluke kriznog štaba u vezi sa mogućnostima da publika u određenoj meri prisustvuje turniru i prijateljskoj utakmici sa Meksikom. Uskoro očekujemo detaljnije informacije o čemu ćemo odmah obavestiti javnost, rekao je Bolić.

U sklopu priprema za kvalifikacione mečeve, reprezentacija Srbije će učestvovati na “Akropolis kupu” u Atini, a poslednja provera “Orlova” biće u sredu, 23. juna od 20 časova, kada će u hali “Aleksandar Nikolić” reprezentacija Srbije igrati protiv Meksika.

U Atini, tim Srbije će se sastati sa Portorikom (18.06. od 16 časova), Meksikom (19.06. od 16 časova) I Grčkom (20.06. od 19 časova)

Povodom predstojećih izazova, selektor Srbije Igor Kokoškov je izjavio:

- Vrlo, vrlo specifična situacija. Zaboravljamo u nekim trenucima kako smo živeli, vezano za pandemiju i sezonu. Kako smo stalno radili PCR testove, pa zaključavanja… Radujemo se što možemo da igramo košarku, što možemo da predstavljamo svoju zemlju. Ovo jeste improvizacija, ali moramo da budemo fleksibilni. U prvih par dana smo imali samo nekoliko igrača. Naša mantra je da imamo pozitivnu energiju da imamo momke koji imaju srca i zadovoljstva da predstavljaju dres. Faktor vremena je vrlo bitan, nemamo kondicione pripreme, idemo na Akropolis bez kontakt igre. Ali, momci su pravi, tu je glad i osećaj. Ono što uvek možemo da obećamo jeste da ćemo dati sve od sebe. Ciljevi se znaju, cilj je da igramo na Olimpijske igre, izjavio je selektor a potom se nakon pitanja predstavnika medija osvrnuo na probleme sa povredama.

FOTO: KSS

“Raduljica se pojavio na pripremama, bio je sa nama i pokušali smo da ga spremimo, ali nije mogao jer je osetio nelagodu posle čega je odlučeno da ne igra. Jaramaz je imao povredu u poslednjem meču s Partizanom. Ne znam koliku ja slobodu imam da govorim o tome. On nije s nama i želim mu da se oporavi što pre. Milutinov je u Atini, tamo ga je operisao lekar Olimpijakosa. Nikola nas čeka u Atini, priključiće nam se u hotelu. On nije danas sa nama, ali jeste sa ekipom. Kad se vidimo, onda ćemo razgovarati o njegovom stanju i igrama. Gudurić je trenutno u Nemačkoj, radi na oporavku tetiva, jer ima hroničan problem. Danas ili sutra kreće s terapijama”, poručio je selektor.

Predstavnike medija je zanimala i informacija o neigranju Nikole Jokića, odnosno status Alekseja Pokuševskog i Alena Smajlagića.

- Moj zadatak je da budem u kontaktu sa svim igračima. S Nikolom se nisam čuo, znam da je u putu ka Srbiji. Ne sumnjajte da postoji najzdraviji i najkorektniji odnos, razgovaraću s Jokićem direktno, ne preko medija. On je veliki ambasador srpskog sporta i košarke, kako predstavlja sebe, svoj tim i državu. Ne mogu da budem cinik, ne mogu da kažem da je svejedno da li će najbolji igrač na svetu igrati za ovaj tim. Sebično ću reći da bih voleo, ali često zaboravljamo na njihov privatni život, obaveze i probleme. Iskreno se nadam da će biti tu, ali se fokusiramo na momke koji su s nama, istakao je selektor i povodom nedolaska Pokuševskog i Smajlagića dodao:

- Pokuševski je, nažalost, odlučio da se posveti fizičkoj pripremi za narednu sezonu. Pokušali smo, odluka je njegova. On bi sigurno mogao da nauči mnogo od ovih momaka. Posvećen je svom poslu. Smailagić je takođe svojom voljom odlučio da se spremi za sledeću sezonu. Želim im sve najbolje, zaključio je Kokoškov.

Kapiten Miloš Teodosić je bio kratak i jasan:

- Krenuli smo u ove pripreme malo atipično, rekao je Igor da nemamo mnogo vremena. Nisu to opravdanja, znamo koji nam je cilj, to je odlazak na Olimpijske igre i na to smo koncentrisani. Jesam optimista, ali moramo da malo spustimo loptu, poručio je Teodosić.

FOTO: KSS

Centar Boban Marjanović je izjavio:

“Sve je već rečeno, ja sam tu samo da mi čujete glas. Mi smo tu da ostvarimo naše ciljeve i da se plasiramo na Olimpijske igre. Pristupili smo profesionalno radu, momci shvataju ozbiljno posao koji nas čeka. Tu smo da postavimo naše ciljeve i uradimo posao kako treba. Umora ima, pokušavamo da odmorimo telo ledom, istezanjem, pokušavamo da uvedemo telo u rad, mislim da smo svi spremni, lično sam spreman”, istakao je Marjanović.

Na “Akropolis kup”, reprezentacija Srbije će otputovati sa 12 igrača a to su:

Boban Marjanović, Nemanja Bjelica, Stefan Jović, Dejan Davidovac, Branko Lazić, Ognjen Dobrić, Vanja Marinković, Danilo Anđušić, Aleksa Avramović, Filip Petrušev, Dalibor Ilić i Dragan Milosavljević.

Ostatak igrača, priključiće se nacionalnom timu naknadno.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (1)

SLAVIMO VELIKU SREDU: Šta ne sme da se radi i KO DANAS FARBA jaja