FINALE EVROLIGE: Micić za prvu krunu, Kobi gleda Gasola sa neba

V. P.

30. 05. 2021. u 09:00

TREĆA evroligaška titula za Barselonu ili prva za Efes? Odgovor na ovo pitanje dobićemo večeras posle finalne utakmice fajnal-fora u Kelnu (20.30), u kojoj će diplomski rad braniti Vasilije Micić, srpski as u istanbulskom timu.

ФИНАЛЕ ЕВРОЛИГЕ: Мицић за прву круну, Коби гледа Гасола са неба

FOTO: N. Paraušić

MVP ovog ciklusa Evrolige pokušaće iz trećeg puta da osvoji najznačajniji trofej u klupskoj košarci. Sa Žalgirisom je 2018. zaustavljen u polufinalu, naredne godine sa Efesom u finalnom okršaju sa CSKA. Ove je naplatio dug "armejcima" trijumfom u polufinalu, u kojem je sa 25 poena i šest asistencija opravdao zvanje najkorisnijeg igrača Evrolige.

Efes je i prošle sezone galopirao ka tituli, ali je rampu podigla virusna pandemija koja je otkazala završnicu Evrolige.

- Došli smo ovde da osvojimo titulu - samouveren je trener turskog tima Ergin Ataman. - Mislimo da smo to zaslužili i prošle godine, ali nismo dobili priliku da krunišemo sjajnu sezonu. Osećamo pritisak, ali tako je bilo u svakom meču ove sezone.

Pritisak sigurno oseća i Barselona, kojoj je ovo treće finale fajnal-fora Evrolige. U prethodna dva, 2003. i 2010. godine, dobro se izborila sa visokim očekivanjima i oba puta prigrlila šampionski pehar. U osvajanju prve Šarunas Jasikevičijus učestvovao je kao igrač,  a sada ima šansu da to učini kao trener katalonskog giganta.

U polufinalnoj pobedi nad Milanom košem Korija Higinsa u poslednjoj sekundi, doprinos je dao i legendarni Pau Gasol, sa 40 godina najstariji igrač u istoriji finalnih mečeva.

Dvostruki NBA šampion sa Lejkersima ne zaboravlja da pomene Kobija Brajanta uoči duela za trofej Evrolige.

- Jedan od najvećih igrača svih vremena, za mene možda i najveći. Nadam se da će sa neba gledati ovo finale - rekao je Gasol na konferenciji za medije.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)