FIFA PRESEKLA! Posle skandala na Mundijalu, evo ko sudi Argentina - Francuska u finalu Svetskog prvenstva

Novosti online

15. 12. 2022. u 19:14

SVETSKO prvenstvo u fudbalu ušlo je u završnicu, i to prilično burno, a FIFA je donela odluku ko će biti sudija velikog finala Mundijala čiji je domaćin katar.

ФИФА ПРЕСЕКЛА! После скандала на Мундијалу, ево ко суди Аргентина - Француска у финалу Светског првенства

FOTO: Tanjug/AP

Podsetimo, Francuska je pobedila Maroko u polufinalu posle kog je Kraljevski fudbalski savez Maroka je uputio zvaničnu žalbu na adresu FIFA na suđenje, a prethodio je tome pravi haos na utakmici Argentina - Holandija, kada je Španac Lahoz čak 16 puta pokazao žuti karton.

Svetska kuća fudbala je rešila da pravdu na meču za titulu svetskog prvaka deli Šimon Marčinjak.

Poljski sudija, koji ima 41 godinu, već je na ovom Mundijalu bio artbiar i Francuzima i Argentintincima. I to u njihovim pobedama od po 2:1 - francuskom trijumfu nad Danskom u grupnoj fazi, te argentinskom nad Australijom u osmini finala.

Fudbalski sudija Šimon Marčinjak na utakmici Francuska - Poljska na Svetskom prvenstvu / FOTO: Tanjug/AP

Marčinjak je ostavio najbolji utisak među sudijama u Kataru, pa i ne čudi što je FIFA baš njega, koji je 2018. sudio i UEFA Superkup meč između Reala i Atletika, odredila za poslednji meč turnira.

Ove sezone je u Ligi šampiona četiri puta bio "na centru", namečevima Atletiko Madrid - Porto, Barselona - Inter, Dinamo Zagreb - Milan i Olimpik Marselj - Totenhem. Tokom karijere je pozivan da deli pravdu i u inostranstvu, i to od Japana do saudijske lige, a za sobom već ima 550 utakmica (i 2.213 žutih kartona, a 67 crvenih, uz 244 dosuđena penala). Ipak, nijedan meč koji je sudio neće moći da se poredi sa onim što mu sledi - deljenje pravde na mundijalskom finalu.

Podsetimo, sve grupe, rezultate, ali i raspored utakmica koje slede na Mundijalu možete pronaći na ovoj stranici portala "Novosti" posvećenoj Svetskom prvenstvu u fudbalu 2022.

BONUS SADRŽAJ

Knjiga o našem asu koja je izazvala veliku pažnju nosi naziv "Novak, pariske priče". Prođite uz Novaka sve njegove emotivne trenutke u upoznajte ga u jednom potpuno drugom svetlu. Na 320 stranica, ilustrovanih do sada neviđenim fotografijama, predstavljen je život slavnog tenisera.

Kliknite OVDE i poručite još danas ovo remek-delo koje će vas odvesti na najslavnije teniske terene.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)