HRVATSKA SE UZDA U KAZNU FIFA! Lionel Mesi propušta polufinale Svetskog prvenstva zbog ovoga?!

Novosti online

12. 12. 2022. u 17:13

SVETSKO prvenstvo u fudbalu 2022. je ušlo u završnicu, a Hrvatska je dospela u centar pažnje ne samo zbog onog što njena reprezentacija radi na terenu, već i zbog jednog detalja koji bi mogao da bude od ključne važnosti u predstojećem polufinalu.

ХРВАТСКА СЕ УЗДА У КАЗНУ ФИФА! Лионел Меси пропушта полуфинале Светског првенства због овога?!

FOTO: Tanjug/AP

Hrvatska i Argentina igraju polufinale Mundijala, a ta utakmica mogla bi da prođe bez najboljeg argentinskog fudbalera.

Tako se bar nadaju mediji u Hrvatskoj, a evo o čemu se radi.

Zagrebačke "Sportske novosti", naime, pišu da bi Lionel Mesi mogao da bude kažnjen od strane FIFA zbog ponašanja tokom i po završetku četvrtfinalnog meča protiv Holandije.

Tačnije, zbog kritike suđenja, što je najstrože zabranjeno.

U tom tekstu se navodi sledeće:

"Može li Međunarodna fudbalska organizacija (FIFA) da kazni najboljeg argentinskog igrača Lionela Mesija, u strahu se pitaju argentinski mediji uoči polufinala na Svetskom prvenstvu protiv Hrvatske.

FIFA je otvorila disciplinski postupak protiv reprezentacija Argentine i Holandije zbog rekordnog broja žutih kartona na njihovom susretu četvrtfinala, kada je španski sudac Antonio Lahoz ukupno pokazao čak 18 žutih kartona.

Lionel Mesi na meču Argentina - Holandija na Svetskom prvenstvu u fudbalu - Katar 2022 / Tanjug/AP

No, argentinski mediji u strahu komentarišu činjenicu da je Mesi vrlo negativno komentirao suđenje Španca što je jednim od članova propisa FIFA zabranjeno. Jednom delu medija je poručio kako 'ne želi da govori o suđenju jer bi mogao biti kažnjen', dodajući "ali su svi videli šta se događalo“, dok argentinski "Klarin" dodaje i sledeći citat Lionela Mesija:

- Holanđani su izjednačili na 2-2 nakon nepostojećeg prekršaja, a to je samo bio samo 'nastavak uopšteno govoreći lošeg suđenja'.

Da li će FIFA stvarno kazniti Mesija zabranom igranja u polufinalu, kao što se nadaju u Hrvatskoj, teško je reći. Sa druge strane, uoči meča na "Lusail" stadionu, "Klarin" naglašava da će svakako izostati dvojica Argentinaca zbog žutih kartona.

- I dok bi se izostanak Gonzala Montiela mogao jednostavnije nadoknaditi, neigranje Marcosa Akunje mogao bi biti veliki problem. Iskusni 31-godišnji igrač Sevilje odlično je odrađivao posao na levoj argentinskoj strani i bio jedan od boljih igrača ekipe "gaučosa" na prvenstvu - piše pomenuti argentinski list.

Podsetimo, sve rezultate, ali i raspored utakmica koje predstoje u završnici Svetskog prvenstva u fudbalu, možete pogledati na ovoj stranici portala "Novosti".

BONUS SADRŽAJ

Knjiga o našem asu koja je izazvala veliku pažnju nosi naziv "Novak, pariske priče". Prođite uz Novaka sve njegove emotivne trenutke u upoznajte ga u jednom potpuno drugom svetlu. Na 320 stranica, ilustrovanih do sada neviđenim fotografijama, predstavljen je život slavnog tenisera.

Kliknite OVDE i poručite još danas ovo remek-delo koje će vas odvesti na najslavnije teniske terene.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (4)