PROMAŠAJ KOJI ĆE GA PROGANJATI DO KRAJA ŽIVOTA: Legendarni Alan Širer o penalu Harija Kejna

Tanjug

11. 12. 2022. u 17:30

BIVŠI engleski fudbalski reprezentativac Alan Širer pružio je podršku napadaču Hariju Kejnu posle eliminacije "gordog albiona" sa Svetskog prvenstva u Kataru.

ПРОМАШАЈ КОЈИ ЋЕ ГА ПРОГАЊАТИ ДО КРАЈА ЖИВОТА: Легендарни Алан Ширер о пеналу Харија Кејна

FOTO: AP/Tanjug

Engleska je porazom od Francuske (1:2) sinoć završila nastup na Mundijalu u četvrtfinalu SP, a Kejn je umesto heroja postao tragičar.

Kejn je postigao jedini gol za svoj tim sa penala u 54. minutu, ali je pola sata kasnije mogao da donese izjednačenje svom timu pri vođstvu Francuza od 2:1. Međutim, njegov udarac sa 11 metara završio je preko gola.

- Takav je život napadača. Dovedete sebe u takvu poziciju i ovaj promašaj će proganjati Harija do kraja života. Ali, svaki špic mora da bude spreman na to: nekada pobediš, nekada izgubiš. Ne možete svaki put da pogodite, samo što neki promašaji znače više od drugih i bole kao sam đavo, rekao je Širer za "Bi-Bi-Si (BBC)".

Širer je priznao da u potpunosti razume kapitena engleske reprezentacije.

- Moj najveći promašaj je bio protiv Sanderlenda i proganja me i dan danas. Tako ni Kejn neće spavati nekoliko noći, takva je ličnost, jer znam koliko sve ovo znači i njemu i celom timu. On sad misli koliko je koštao Englesku. Samo što mi gledamo iz drugačije perspektive i mislimo koliko je samo puta on spasao državni tim, zaključio je Širer, koji je za Englesku od 1992. do 2000. odigrao 63 utakmice.

BONUS SADRŽAJ

Knjiga o našem asu koja je izazvala veliku pažnju nosi naziv "Novak, pariske priče". Prođite uz Novaka sve njegove emotivne trenutke u upoznajte ga u jednom potpuno drugom svetlu. Na 320 stranica, ilustrovanih do sada neviđenim fotografijama, predstavljen je život slavnog tenisera.

Kliknite OVDE i poručite još danas ovo remek-delo koje će vas odvesti na najslavnije teniske terene.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)