ENGLESKA NEMA SLABOSTI! Francuski selektor oprezan pred derbi četvrtfinala Mundijala

Novosti online

09. 12. 2022. u 13:30

SVAKA čast Argentini i Holandiji, ali derbi četvrtfinala Svetskog prvenstva je subotnji duel branioca titule Francuske i najvrednije ekipe Mundijala Engleske. Biće to treći okršaj ovih rivala u borbama za šampiona sveta, a prethodna dva pripala su selekciji Gordog Albiona

ЕНГЛЕСКА НЕМА СЛАБОСТИ! Француски селектор опрезан пред дерби четвртфинала Мундијала

FOTO: Tanjug/AP

Englezi su slavili 1966. na putu do prve i jedine titule, kao i 1982, iako taj trijumf nije ništa značio jer je selekcija tri lava ispala sa turnira u četvrtfinalnoj grupi iako bez poraza, dok su Francuzi osvojili četvrto mesto.

- Siguran sam da će se Engleska pripremiti da se suoči sa Mbapeom kao što su to uradili naši prethodni protivnici. Kilijan je u poziciji da napravi razliku. Iako nije imao najbolju igru u meču protiv Poljske, ipak, pitao se na terenu. Imamo i druge igrače koji takođe mogu da se pitaju. Engleska nema slabosti. Sve ekipe imaju prednosti, nemaju svi mnogo slabosti, ali imaju manje jake tačke. Engleska nas je videla kako igramo četiri utakmice. Na kraju dana, morate da identifikujete oblasti u kojima mislite da možete da ih napadnete - izjavio je danas selektor reprezentacija Francuske Didije Dešan.

Golman reprezentacije Francuske Ugo Ljoris istakao je da je Engleska spremna da osvaja trofeje.

- Engleska je ambiciozna zemlja, došli su ovde da osvoje Svetsko prvenstvo. Biće to teška utakmica, tako da je na nama da uradimo sve što možemo da pobedimo u ovom duelu. Engleska je napravila veliki napredak i verujem da ovaj tim sazreva i sprema se da osvoji trofeje - zaključio je Ljoris.

Ljoris će protiv Engleske oboriti dva rekorda francuske reprezentacije. Sa 143. nastupom u plavom dresu prestići će Lilijana Tirama po ukupnom broju utakmica, dok će 18. utakmicom na svetskim prvenstvima prekočiti Tijerija Anrija i Fabijena Barteza.

BONUS SADRŽAJ

Knjiga o našem asu koja je izazvala veliku pažnju nosi naziv "Novak, pariske priče". Prođite uz Novaka sve njegove emotivne trenutke u upoznajte ga u jednom potpuno drugom svetlu. Na 320 stranica, ilustrovanih do sada neviđenim fotografijama, predstavljen je život slavnog tenisera.

Kliknite OVDE i poručite još danas ovo remek-delo koje će vas odvesti na najslavnije teniske terene.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)