"PIKSI NIJE BIO MOJ PIKSI": Izjava koja stavlja tačku na rezultat Srbije u Kataru

Novosti online

03. 12. 2022. u 09:07

OTIŠLI su u Katar sa oreolom favorita iz senke, vraćaju se sa istog kao što smo navikli. SR Jugoslavija, Srbija i Crna Gora, pa samo Srbija već duže od dve decenije čeka na plasman u nokaut fazu velikog takmičenja. Poslednji put se to desilo 2000. godine na Evropskom prvenstvu u Belgiji i Holandiji.

ПИКСИ НИЈЕ БИО МОЈ ПИКСИ: Изјава која ставља тачку на резултат Србије у Катару

FOTO: Tanjug/AP

Tako da rezultat na prvom i nadamo se jedinom zimskom Mundijalu ne možemo etiketirati kao veliki nesupeh, već nešto što je naša realnost. Drugo je što smo mi Srbi, kao po nekom nepisanom pravilu euforični, pa smo videli "orlove" i ispred Brazila, kako opet eliminišu Portugal, Španiju, pa i u polufinalu Argentinu...

Ipak, probudili smo se i shvatili da je naša realnost eliminacija od Švajcarske. Istina je da smo primili mnogo golova da je selektor Dragan Stojković možda i pravio greške sa izmenama, ali i startnim postavama. Isti onaj Piksi koga smo mi malo stariji obožavali kao igrača, a oni mlađi mu se divili kao selektoru.

"Kakav, bre eventualni plasman, idemo na Svetsko prvenstvo", rekao je Stojković pred Portugaliju i najvažniji meč u kvalifikacijama. Piksi je bio optimista sa pravom i ne samo pred Lisabon, već kako je seo na klupu Srbije. Nešto poput Aleksandra Đorđevića u košarkaškoj reprezentaciji. 

FOTO: Tanjug/AP

 

Takvog Piksija nismo videli u Kataru, šta se desilo to samo on zna... Definitivno od čarobnjaka sa loptom, desetke koja je golove davala iz kornera i najveće legende srpskog fudbala prethodnih dana je ostalo samo ime. Daleko od toga da je Stojković krivac da nešta treba menjati, ali njegovo ponašanje i izraz lica u Kataru je pravi pokazatelj rezultata Srbije.

Nešto tako su pričali i bivši reprezentativac Srbije Nenad Milijaš i analitičar RTS-a Rade Bogdanović. Oni su složni u oceni da bi Dragan Stojković trebalo da ostane na klupi "orlova" iako je rezultat daleko od očekivanog.

- Ja mislim da je Dragan Stojković stvarno napravio uspeh, kad je preuzeo ekipu nije bila sjajna situacija, protivnici u kvalifikacijama su bili jaki, uspeli smo da pobedimo Portugal. Smatram da ne treba menjati, treba nadograti, treba uzeti dobre stvari i uvideti gde smo pogrešili - rekao je Milijaš gostujući na RTS-u.

Na njegovu priču se nadovezao Rade Bogdanović, čovek koji je svim iskrenim zaljubljenicima u najvažniju sporednu stvar na svetu napunio srce svojim duhovitim i tačnim komentarima. Bilo je iskakanja iz šablona, ali to je sport i život.

- Dragan Stojković je veliko ime, čovek koji je dobro radio posao. Moram da primetim i ne mogu da prećutim, nije na konferencijama bio veseo, nije bio moj Piksi, iz očiju može da se primeti kako se čovek oseća, čini mi se da nije bio veseo. Vraćam se na analizu utakmice sa Kamerunom, nekad istina zna da boli, dobio sam packe od supruge: Šta ti bi kad voliš Piksija da ga tako kritikuješ? Ja sam bio samo profesionalac - pogodio je Rade Bogdanović ponovo u metu.

Izjava bivšeg napadača Atletiko Madrida i Verdera, koga su mnogi osporavali i ne znaju da ga slušaju najbolje je stavila tačku na rezulatt Srbije u Kataru.

Okrećemo se kvalifikacijama za Evropsko prvenstvo i novim maštarijama, jer mi najbolje igramo fudbal, košarku, odbojku, tenis, rukomet... Samo rezultati poslednjih godina nepotvrđuju naš optimizam...

BONUS SADRŽAJ

Knjiga o našem asu koja je izazvala veliku pažnju nosi naziv "Novak, pariske priče". Prođite uz Novaka sve njegove emotivne trenutke u upoznajte ga u jednom potpuno drugom svetlu. Na 320 stranica, ilustrovanih do sada neviđenim fotografijama, predstavljen je život slavnog tenisera.

Kliknite OVDE i poručite još danas ovo remek-delo koje će vas odvesti na najslavnije teniske terene.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
PUTIN ODGOVORIO NA PONIŽAVANJE RUSIJE: Evo šta je poručio svetskim moćnicima sporta pred Olimpijske igre Pariz 2024

PUTIN ODGOVORIO NA PONIŽAVANjE RUSIJE: Evo šta je poručio svetskim moćnicima sporta pred Olimpijske igre "Pariz 2024"

RAT u Ukrajini, odnosno "specijalna vojna operacija" kako to Rusija naziva, još jednom je u prvi plan izbacio i sport. A kako najnovije vesti na temu "sportske sankcije Rusima" uopšte nisu naivne, poslednja dešavanja i dosad najveće poniženje za sportiste Ruske Federacije doveli su i do reakcije ruskog predsednikam Vladimira Putina.

18. 03. 2024. u 15:33

Komentari (13)