OTIŠLI su u Katar sa oreolom favorita iz senke, vraćaju se sa istog kao što smo navikli. SR Jugoslavija, Srbija i Crna Gora, pa samo Srbija već duže od dve decenije čeka na plasman u nokaut fazu velikog takmičenja. Poslednji put se to desilo 2000. godine na Evropskom prvenstvu u Belgiji i Holandiji.

Komentari (13)

Milan

03.12.2022. 09:21

Uvek ista prica, dosta vise pobogu. Nisam toliko protiv nasih fudbalera, koliko ovih sto stvaraju famu da smo kao nesto super u fudbalu, ovih raznih "strucnjaka". Prvo skoci pa reci hop.

To je tako

03.12.2022. 09:32

Istina je da smo se plasirali na SP sudijskom graskom u našu korist i sa velikom dozom sreće . Motivator i stručnjak su dve različite kategorije. Postaviti formaciju koja je na terenu bila 3-2-1-3-1 ili 3-1-4-2 je čisto samoubistvo. Potrebni su vanzemaljci da bi se dobijale utakmice sa golom - dva razlike . Stojković bi više vredeo kao predsednik FSS , ako iko može biti autoritet u Srbiji , a tim da preuzme pravi stručnjak kome bi se omogućio kakav takav normalan rad . Imamo igrački kvalitet potreban za ozbiljnu reprezentaciju .

Goran

03.12.2022. 09:48

Ostavite legendu na miru,povuci se Dragane,ne dozvoli da ti neki balavci blate ime ugled i dostojanstvo,odbrana nam je nula,povuci se legendo

Ivan

03.12.2022. 10:10

Od kad znam za sebe mi ovako prolazimo na svim vaznim ( a i nevaznim) takmicenjima. Iz tih razloga vec 20 godina ne gledam reprezentaciju. Bilo bi lepo bar 50% od ulaganja u nesposobne fudbalere uloziti u odbojkasice,vaterpoliste,odbojkase,karatiste. Oni bar nesto urade i donesu po koju medalju

Nikola

03.12.2022. 10:11

I ja podrzavam ostanak piksija. Vec cinjenica da smo bili u grupi sa portugalom i prosli prvi, je pokazatelj da je na pravom putu. Jedino sto mu zameram da se isprobavao u taktici na SP. Ipak tako nesto se radi na prijateljskim utakmicama. Idu kvalifikicije za EP i imam puno poverenja u nase Orlove da ce se ovaj put kvalifikovati za ovo Takmicenje.

spectator

03.12.2022. 10:14

Dobar igrač ne znači i dobar trener. Ne može se takvim nazvati onaj koji ne razume da je dobra futbalska igra sklad napada i odbrane, za šta su mentalni sklop i sposobnost sinteze trenera neophodni. A Piksi to niti je imao, niti ima. Njegov zbunjeni izraz lica koji smo ovih dana viđali u štampi i TV to dokazuju. Jednostavno nije znao šta se događa na terenu, džabe mu dobri igrači koje nije umeo da sklopi u skladnost igre odbrane i napada. Zapravo, odbrane uopšte nije ni bilo, to je za njega bila i ostala mislena imenica. Uostalom i pošteno: otišli smo tamo na kvarno, zahvaljujući neshvatljivoj odluci sudije na meču u Beogradu protiv Portugala da ne prizna njihov gol iako je na očigled svih na snimku bilo jasno da je lopla prešla gol-liniju ne samo celim obimom, već i više. A VAR kobajagi nije radio. Na kraju, planetarna pravda uz obilnu pomoć trenera koji je trenirao napad,a zapostavio ( nije mogao da shvati značaj logike ) da samo sklad u igri apada i odbrane nosi postojan rezultat. Stvorio je stihiju i tako je i prošao. Zasluženo.

Rass

03.12.2022. 10:19

Njemu svaka cast. Nije on znao da ce nasi da igraju ko babe u drugom poluvremenu ni da ce ispadati ko muve ispred Švajcaraca a ovi davati golove. Bio sam realan da cemo izgubiti ,ali sam navijao . Kameron pobedio Brazil! Imali smo srece sto nereseno izvukli.

Pročitano

03.12.2022. 10:34

Stalnom i upornom pričom o povredama i zdravstvenom stanju fudbalera od odlaska na Svetsko prvenstvo ,pa do povratka kući ,selektor Stojković je ,na perfidan nacin, rezervisao izgovor i opravdanje za svoje neuspehe i kardinalne greške u izboru i taktičkom vodjenju reprezentacije Srbije-

milenkovic milan

03.12.2022. 13:07

Toliko ste zabrljali... ovaj time je zasluzio mnogo bolji plasman!!! Dosli ste arogantni u Qatar i vracate se kuci kao ponizeni amateri...Obrukali ste Srbiju a zaradili 8,5 miliona evra...??!!!

Sava

03.12.2022. 13:18

Напад нам је Светска Класа као и Голман, шта је кренуло по злу није ми јасно! Одбрана и Средњи Ред се мора ојачати и мењати! Не знам колико је озбиљан приступ био на СП! Нешто де мора мењати јер Голове смо добијали са лакоћом!

Deki

10.12.2022. 09:47

Nije Piksi vikao Dajte nam Brazil, nego igrači. Imamo sad da igramo ligu nacija A. I tamo postoji pobednik, pa izvolite i igrajte za Srbiju