"FOKUSIRAJTE SE NA TEREN!" Darko Tešović: Ključno je da igrači Srbije izbace razne teorije iz glave

Milan BLAŽIĆ

01. 12. 2022. u 11:00

UTAKMICA sa Švajcarskom je na pragu, a kako to kod nas obično biva na velikim takmičenjima, "bočni vetrovi" udaraju jako po reprezentativcima kojima je mir trenutno potrebniji od bilo čega.

ФОКУСИРАЈТЕ СЕ НА ТЕРЕН! Дарко Тешовић: Кључно је да играчи Србије избаце разне теорије из главе

FOTO: Tanjug/AP

Nekada su to bile čaršijske priče koje su išle od uva do uva, sada su to razne neistine, poluistine i nebuloze koje se putem društvenih mreža šire brzinom svetlosti. Nekadašnji igrač Partizana, koji je sada posvećen trenerskom pozivu, Darko Tešović, u razgovoru za "Novosti" ne okoliša kada je u pitanju ta osetljiva tema.

- Malo mi smeta ta cela frka što se pravi oko igrača, ne smemo da dozvolimo da nas poremete te priče sa društvenih mreža. Verujem Tadiću i Milinković-Saviću da je atmosfera super. Ne smemo da dozvolimo da nas neko uvede u tu priču, da remeti atmosferu pred jednu od najbitnijih utakmica.

Sve što je ovih dana otišlo u etar raznim kanalima je neminovno "zakačilo" selektora Stojkovića i reprezentativce.

- Sada je nerealno da se odupru. Oni znaju istinu, ali život se sada odvija na društvenim mrežama, ko nije na njima on je van tokova. Bili bi mnogo mirniji kada to ne bi imali, ali to je sada nemoguće. To je u sklopu njihovog posla, sada moraju da nađu snagu da te glasine koje dolaze do njih sklone u stranu i da se posvete fudbalu. Izuzetno je teško.

SAVET Darko Tešović/FOTO: M. Vukadinović

Okrenuo se zatim Tešović onome što je potpuno zapostavljeno, a trebalo bi da predstavlja jedinu temu svih fudbalskih razgovora do sutrašnjeg okršaja sa "sajdžijama".

- Ako uspeju da ostave sve to po strani, uz pomoć selektora i stručnog štaba, moraće da igraju sa jednom dozom besa, ali ne besom koji može da te sputa. Moraju da pokažu da jesu pravi, ne sme jedna utakmica da poljulja samopouzdanje koje smo imali i preko mere. Do Mundijala u Kataru smo bili prepuni samopouzdanja.

Ono što može da hrabri je to što su slične situacije u bliskoj prošlosti donosile ogromnu radost naciji.

- Oni su pokazali da su najbolji kada je teško, i to ne protiv slabijih reprezentacija, već protiv Portugalije i Norveške. Nemaju razloga da to i sada ne pokažu. Mi preterujemo u osudi svega. Napravili smo izuzetno dobru smenu generacija, mogu sigurno još jedno, a gro igrača još dva svetska, da odigraju. To je važnije od priča da li ćemo doći do polufinala. Sada moramo malo da se strpimo, na sledećem možemo da očekujemo da "peglamo".

Zamku revanširanja Švajcarcima za Mundijal u Rusiji bi, po rečima sagovornika "Novosti", trebalo obavezno izbeći.

- Taj bes ne spada u osvetu. SMS je rekao da ćemo ga videti u pravom izdanju, on je svestan i samokritičan da nije bio pravi. Ako svi igrači to kažu kao i selektor i udruže se onda možemo da stisnemo pesnicu i nekog nokautiramo, ako idemo pojedinačno onda teško - zaključio je Tešović.

Greške odvele u remi

UTAKMICA sa Kamerunom je otišla u drugi plan, ali se Tešović podsetio na neke greške iz tog duela.

- Ne znam da li bih ja uveo Vlahovića na 3:1, možda Račića, Grujića, gore Radonjića. Sa brzim pametnim igračima to rešavaš, a siguran sam da im Piksi nije rekao da tako odigraju posle vođstva od dva gola razlike. Loše je bio postavljen i levi štoper Mitrović kod golova Kamerunaca.

Skokom do pobede

PUT ka pobedi bi, po mišljenju Tešovića, trebalo da vodi preko dobijene bitke u vazduhu.

- Švajcarci su agresivni i tvrdi. Iskusna su ekipa, dugo su zajedno. Verujem da će biti vrlo tvrda utakmica. Brazil ih je jedva probio. Imaćemo ozbiljnih problema. Naš najveći i najbolji kvalitet bi trebalo da bude ofanzivni skok. To moramo da koristimo, da iznudimo dosta faulova, kornera da bismo imali što više prekida.

BONUS SADRŽAJ

Knjiga o našem asu koja je izazvala veliku pažnju nosi naziv "Novak, pariske priče". Prođite uz Novaka sve njegove emotivne trenutke u upoznajte ga u jednom potpuno drugom svetlu. Na 320 stranica, ilustrovanih do sada neviđenim fotografijama, predstavljen je život slavnog tenisera.

Kliknite OVDE i poručite još danas ovo remek-delo koje će vas odvesti na najslavnije teniske terene.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)