ZAR ON? FIFA odredila ko sudi meč Srbija - Kamerun

Novosti online

27. 11. 2022. u 08:00

SVETSKO prvenstvo u fudbalu je u punom jeku u Kataru, a kako se približila i utakmica Srbija - Kamerun, FIFA je odlučila ko će biti sudija na tom meču 2. kola grupe G.

ЗАР ОН? ФИФА одредила ко суди меч Србија - Камерун

Tanjug/AP

Odlukom nadležnih u svetskoj kući fudbala, pravdu će deliti Mohamed Abdula Hasan Mohamed, 43-godišnjak iz Ujedinjenih Arapskih Emirata.

Do ovog šampionata sveta, jedini veliki meč reprezentacija na kome je delio pravdu bio je baraž duel Kostarike i Novog Zelanda za plasman na Mundijal u Kataru.

Na ovom prvenstvu planete je već sudio, i to meč u kome je Španija pobedila Kostariku sa 7:0.

Iskustva u velikim duelima ima, pa je tako upravo Hasan bio glavni arbitar prošlogodišnjeg finala azijske Lige šampiona (Al Hilal je tada pobedio Pohang Stilerse sa 2:0), a 2017. je sudio finale AFC kupa.

Asistenti na meču Srbija - Kamerun biće mu zemljaci Mohamed Alhamadi i Hasan Alhmahri, četvrti sudija biće Kinez Ma Ning, za VAR će biti zadužen Kolumbijac Nikolas Galo, kome će pomagati Huan Soto iz Venecuele, dok će za ofsajder u VAR sobi brinuti Argentinac Ezegijel Brailovski i njegov pomoćnik iz Urugvaja, Leodan Gonzalez.

Podsetimo, reprezentacija Srbije igra protiv Kameruna u ponedeljak od 11 sati po našem, srednjoevropskom vremenu, a tu utakmicu možete uživo da pratite uz portal "Novosti", u čijoj sekciji "Katar 2022" vas već čeka obilje materijala sa Svetskog prvenstva u fudbalu.

BONUS SADRŽAJ

Knjiga o našem asu koja je izazvala veliku pažnju nosi naziv "Novak, pariske priče". Prođite uz Novaka sve njegove emotivne trenutke u upoznajte ga u jednom potpuno drugom svetlu. Na 320 stranica, ilustrovanih do sada neviđenim fotografijama, predstavljen je život slavnog tenisera.

Kliknite OVDE i poručite još danas ovo remek-delo koje će vas odvesti na najslavnije teniske terene.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
PUTIN ODGOVORIO NA PONIŽAVANJE RUSIJE: Evo šta je poručio svetskim moćnicima sporta pred Olimpijske igre Pariz 2024

PUTIN ODGOVORIO NA PONIŽAVANjE RUSIJE: Evo šta je poručio svetskim moćnicima sporta pred Olimpijske igre "Pariz 2024"

RAT u Ukrajini, odnosno "specijalna vojna operacija" kako to Rusija naziva, još jednom je u prvi plan izbacio i sport. A kako najnovije vesti na temu "sportske sankcije Rusima" uopšte nisu naivne, poslednja dešavanja i dosad najveće poniženje za sportiste Ruske Federacije doveli su i do reakcije ruskog predsednikam Vladimira Putina.

18. 03. 2024. u 15:33

Komentari (1)