NEMAČKA PROVOKACIJA: FIFA ne zna šta da radi s njima! "Panceri" stavljaju Mundijal na kocku zbog LGBT populacije

Novosti online

23. 11. 2022. u 17:11

NEMAČKI fudbaleri odlučili su se na protest, nakon što je Svetska fudbalska federacija (FIFA) donela odluku da zabrani kapitenima nacionalnih timova nošenje trake sa motivom duginih boja.

НЕМАЧКА ПРОВОКАЦИЈА: ФИФА не зна шта да ради с њима! Панцери стављају Мундијал на коцку због ЛГБТ популације

FOTO: AP/Tanjug

Ona je na rukama kapitena trebala da predstavlja podršku diskriminisanim članovima LBGT populacije čije je delovanje u Kataru zakonom zabranjeno.

Ipak, "svetska kuća fudbala" je ukorila saveze i poslala im poruku da neće dobro proći ukoliko se odluče na taj potez. Opravdali su to rečima da, ako se neko odluči na takav potez, to bi predstavljalo "kršenje propisa o opremi na sportskim terenima".

FIFA je potom i zapretila kaznama i suspenzijama, kao i žutim kartonima za igrače koji se sa pomenutom trakom pojave na terenu.

Nakon ovih pretnji, dosad su sve reprezentacije koje su zaigrale - jasno odustale od pomenutog načina podrške gej populaciji, ali su Nemci zbog cele situacije odlučili da protestuju i tokom poziranja ekipe fotoreporterima, svi igrači su prekrili usta rukom.

Tako su iskazali bunt zbog odluke FIFA, a nema dileme da su na pomenuti način povukli rizičan potez i stavili Mundijal "na kocku".

Biće zanimljivo videti hoće li FIFA reagovati i eventualno sankcionisati "pancere" jer je očigledno da su reprezentativci ove zemlje ovim potezom vrlo direktno prozvali čelnike svetske fudbalske organizacije.

Interesantno je, svakako, da su u Nemačkoj mnogi bili i za još snažniji odgovor na pomenutu zabranu, pa su se neki čak zalagali da reprezentacija napusti prvenstvo sveta i da se vrati kući.

- U istoriji će ostati datum 21. novembar 2022. godine. Kao dan srama. Dan je to kada su Nemački fudbalski savez i reprezentacija izgubili kredibilitet pred celim svetom - poruka je najvećeg nemačkog dnevnog lista, "Bilda", koji dodaje:

- FIFA je zapretila sportskim sankcijama ako Manuel Nojer nosi traku duginih boja protiv Japana. Naravno, ovakvo ponašanje FIFA je veliki skandal. Ali treba samo reći: "Pa šta? Pokažite Nojeru žuti karton, i crveni ako želite, suspendujte ga, oduzmite nam bodove i pošaljite nas kući. Jedina ispravna reakcija na FIFA mafiju bila bi pokazati svoj karakter".

Naravno, od povlačenja nema ništa. Da se to desilo, izbio bi sigurno veliki skandal i to iz razloga koji nemaju nikakve veze s fudbalom. Međutim, "panceri" bi svakako mogli lako da ranije nego što je očekivano spakuju kofere, posebno nakon nestarnog rezultata utakmice Nemačka - Japan.

BONUS: NAJAKTUELNIJI VIDEO-SNIMCI 

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (7)