OVO JE DOKAZ DA JE ĐOKOVIĆ POKRADEN: Evo kako bi izgledala ATP lista da se računaju bodovi sa Vimbldona

Novosti online

23. 11. 2022. u 16:10 >> 16:26

IAKO je sezona na ATP turneji završena finalnim mečom Završnog turnira, konačna ATP lista za 2022. godinu biće objavljena petog decembra. Ali, ljubitelji "belog sporta" i posle njene objave pitaće se kako bi ona lizgledala da su u nju uračunati rezultati sa Vimbldona.

ОВО ЈЕ ДОКАЗ ДА ЈЕ ЂОКОВИЋ ПОКРАДЕН: Ево како би изгледала АТП листа да се рачунају бодови са Вимблдона

FOTO: Tanjug/AP

Istine radi, i takva ATP lista bila bi okrnjena, kako zbog toga što na Vimbldonu nisu imali pravo učešća Danil Medvedev, Andrej Rubljov i Hačanov, ali i zbog svih turnira sa kojih je proteran Novak Đoković. Ipak i takva "krnja lista" izgleda mnogo relanije od aktuelne, a najbolje su čini se prošli igrači koji su svakako zbog povreda ili bolesti propustili Vimbldon (Zverev, Beretini, Čilić).

Do kraja sezone preostalo je da se odigra završnica Dejvis kupa koji više ne daje bodove za ATP listu i nekoliko čelindžera čiji učesnici ne mogu da se umešaju u bornu za  vrh liste.

Najbitnija promena je da bi Novak Đoković završio na mestu mnogo bližem onom koje mu po svemu pripada, sa petog skočio bi na drugo mesto, sa samo 180 bodova manje od "broja jedan" Karlosa Alkarasa.

Nadal bi pao na treće mesto, Rud na četvrto a Cicipas na peto.

Drugi igrač koga je odluka da se Vimbldon ne boduje pogodilo je finalista ovog turnira Nik Kirjoj koji bi sa 1200 poena skočio sa 22. na 11. poziciju, a to bi bio njegov najbolji renking u karijeri.

Polufinalista Kamerun Nori završio bi godinu u Top 10, a ovako je 14.

Kada je reč o VTA listi, i tamo je najteže pogođena šampionka Jelena Ribakina. Ruskinja sa kazahstanskim pasošem, godinu je završila kao 22, a sa 2000 bodova sa Vimbldona bila bi sedma. U Top 10 bi upala umesto Veronike Kudermecove koja je zbog zabrane igranja ruskim teniserkama propustila Vimbldon.

Senzacionalna polufinalistkinja Tatjana Marija ostvarila bi renking karijere. Bila bi 29., čak 40 mesta bolje plasirana nego što je sada. Njena zemljakinja Džule Nimajer koju je Marija savladala u četvrtfinalu bila bi 40. umesto sadašnjem 61. mesta.

BONUS SADRŽAJ

Da li ste znali da je Novak Đoković u svojoj knjizi izneo plan kako da za samo četrnaest dana transformišete i telo i život? Uz nedeljni jelovnik, korisne savete za poboljšanje varenja i izvrsne recepte koji se lako pripremaju, lako ćete se osloboditi viška kilograma i poboljšati zdravlje. Novak vam otkriva i lake vežbe za razgibavanje, iste one koje i on radi pre svakog meča. 

Naručite onlajn svoj primerak knjige "Serviraj za pobedu" i krenite stopama najboljeg na svetu.

Takođe, još jedna knjiga o našem asu koja je izazvala veliku pažnju nosi naziv "Novak, pariske priče".

Prođite uz Novaka sve njegove emotivne trenutke u upoznajte ga u jednom potpuno drugom svetlu. Poručite još danas vaš primerak ovog remek dela koje će vas odvesti na najslavnije teniske terene.

 

BONUS: NAJAKTUELNIJI VIDEO SNIMCI

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (6)

A SRBIJA?! Pitali Ruse Za koga ćete da navijate na EURO 2024? - ovako su odgovorili