NESREĆA ME NATERALA DA CENIM ŽIVOT: Filmska priča Kristijana Eriksena, život mu na Euru visio o koncu, prevazišao sve i došao na Mundijal

Novosti online

19. 11. 2022. u 22:33

DANSKI fudbaler Kristijan Eriksen ponovo će igrati za reprezentaciju Danske, on se fudbalu vratio nakon srčanog udara koji je doživeo prošle godine na Evropskom prvenstvu.

НЕСРЕЋА МЕ НАТЕРАЛА ДА ЦЕНИМ ЖИВОТ: Филмска прича Кристијана Ериксена, живот му на Еуру висио о концу, превазишао све и дошао на Мундијал

Foto: EPA

Danac ističe da je igrati ponovo u nacionalnoj selekciji poseban osećaj poseban.

– Već sam učestvovao na Svetskom prvenstvu i veoma sam srećan što se vraćam na Mundijal. Nesreća koju sam imao me je naterala da cenim život i da budem sa porodicom ostavljajući sve ostalo po strani – izjavio je Eriksen.

Podsetimo, Eriksen, tada fudbaler Intera kolabirao je tokom duela Danska - Finska u Kopenhagenu, tada je na terenu reanimiran.

Uprkos tome što je supruzi dao reč da neće više igrati fudbal, nakon osam meseti se sa defibrilatorom u srcu vratio na teren.

Danska će u utorak igrati prvi meč na SP protiv Tunisa, a u grupi su još Francuska i Australija.

– Pobedili smo Francusku u gostima u Ligi nacija, ali oni su drugi tim na velikom takmičenju. Znamo šta radimo i jedva čekamo da počne prvenstvo – rekao je on.

Pomoćni trener Danske Morten Vihorst rekao je da je Eriksen bio “inspiracija” saigračima i celoj zemlji.

– Mislim da je čak i bolji nego pre nesreće, ako je to moguće – rekao je on.

BONUS: NAJAKTUELNIJI VIDEO SNIMCI 

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)