POKAJAO SE ŠTO JE PROVOCIRAO SRBE! Granit DŽaka "promenio ploču" pred Katar

Novosti online

13. 11. 2022. u 15:34

ŠVAJCARSKI reprezentativac albanskog porekla Granit Džaka uoči Mundijala u Kataru govorio je ponovo o već čuvenoj provaktivnoj proslavi gola protiv Srbije sa Svetskog prvenstva u fudbalu 2018. godine.

ПОКАЈАО СЕ ШТО ЈЕ ПРОВОЦИРАО СРБЕ! Гранит Џака променио плочу пред Катар

Foto: EPA

Švajcarska je taj duel dobila sa 2:1, ali meč su obeležili Džaka, Šaćiri i ostali reprezentativci ove zemlje, koji su poreklom sa Kosova.

Podsetimo, oni su golove proslavljali pokazivanjem dvoglavog orla koji se nalazi na zastavi Albanije i koji je dodatno isprovocirao naše igrače i navijače.

To je bila i jedna od tema nedavno kada je Džaka govorio za "Blik" i tom prilikom jasno rekao da se pokajao zbog toga.

- U meču sa Srbijom sve je proteklo dobro, osim orla. Nije trebalo to da uradim - rekao je Džaka u intervjuu za švajcarski list i potom istakao da mu je to bio jedan od najgorih poteza u karijeri:

- Znate, imao sam dva teška trenutka u karijeri. Jedan na meču sa Arsenalom protiv Kristal palasa kada sam napadnut i onaj na meču protiv Srbije kada sam napravio taj gest - dodao je reprezentativac Švajcarske.

FOTO: EPA

Blik piše da su "Džakine emocije objašnjive, pošto je njegov otac, Ragip, tri godine bio politički zatvorenik kod Srba.

- Ono kroz šta je prošao moj otac je nešto što nikome ne biste poželeli. Do danas znam samo polovinu ove strašne priče. Kada sam imao 20 godina, želeo sam da znam svaki detalj. Pitao sam i pitao. Bilo je to loše vreme za njega - rekao je Džaka.

Njegov otac bio je jedan od prvih albanskih disidenata separatista osamdesetih godina prošlog veka, a jedan je i od prvih Albanaca koji su uzvikivali "Kosovo Republjik".

Sa 22 godine je zbog protesta protiv vlasti i pozivanja na ujedinjenje svih Albanaca u jednu zemlju i stvaranja velike Albanije 1986. godine priveden i jedno vreme je proveo u zatvoru u Beogradu.

- Iz njegove priče znam da mu je u prvih nekoliko meseci u zatvoru bilo dobro, a onda su počeli da redovno da ga tuku - rekao je svojevremeno Granit za britanski "Gardijan" i nastavio:

 - Jako me je pogodila njegova priča. Imam utisak da nam i dalje nije sve ispričao kako nas ne bi povredio.

Džaka je bio iskren i rekao da je priželjkivao da izbegne srpske "orlove" u Kataru.

- Iskreno, Srbija je bila poslednji protivnik kojeg sam priželjkivao. Nadam se da ćemo do meča s njima proći dalje sa dve pobede. Onda možemo da se uhvatimo u koštac sa tom utakmicom bez pritiska - istakla je zvezda reprezentacije Švajcarske.

BONUS VIDEO: NAJAKTUELNIJI VIDEO SNIMCI

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (1)