PARTIZAN SE REVANŠIRAO! Rezervista crno-belih izrastao u junaka (VIDEO)

Č. V.

13. 11. 2022. u 14:47 >> 17:32

FUDBALERI Partizana pobedom nad Novim Pazarom (1:0) su okončali jesenji deo prvenstva Srbije i sa 10 bodova zaostatka za liderom Crvenom zvezdom dočekuju nastavak Superlige Srbije.

ПАРТИЗАН СЕ РЕВАНШИРАО! Резервиста црно-белих израстао у јунака (ВИДЕО)

FOTO: M. Vukadinović

Crno-beli su uspeli da se revanširaju današnjem rivalu za poraz u prvom meču ovih rivala kada je u gradu na reci Jošanici bilo 1:0 za tim koji sada sa klupe predvodio bivši igrač Partizana Damir Čakar.

Zasluženo su izabranici Gordana Petrića upisali nova tri boda, iako do njih nisu stigli lako. Nije bilo mnogo izglednih prilika, domćin imao dve u prvom poluvremenu preko Fejse i Meniga, dok su gosti pretili, ali bez neke velike opasnosti.

Ipak, jednu dobru šansu u gol je pretvorio rezervista Nemanja Jović. Njemu se odbila lopta u noge, potom se sjajno oslobodio čuvara, šutirao i uhvatio na krivoj nozi golmana gostiju Filipa Kljajića koji nije mogao ništa da uradi u toj situaciji.

Do kraja utakmice nije bilo mnogo uzbuđenja, pa je rezultat ostao nepromenjen od tog 72. minuta. Crno-beli su na taj način pobedom otišli na pauzu.

Partizan je ovaj deo sezone u Superligi Srbije okončao sa 43 boda i na drugoj poziciji, dok je Novi Pazar šesti i osvojio je 31 bod.

 

Partizan - Novi Pazar 1:0 (0:0)

Stadion: "Partizana". Gledalaca: oko 1.500. Sudija: Dejan Trifković. Strelac: Jović u 72. minutu.

PARTIZAN (4-2-3-1): Popović – Lutovac, Marković, Vujačić, Urošević – Fejsa, Natho – Dijabate, Baždar (od 57. Jović), Menig (od 57. Pavlović) – Rikardo (od 64. Pantić).

NOVI PAZAR (4-2-3-1): Kljajić – Pešukić, Rubežić, Joksimović, Jović – Momčilović (od 74. Stanojlović), Lončar – Mijić (od 82. Kurtanović), Nikčević (od 73. Islamović), Gavrić (od 82. Parađina) – Majdevac.

Drugo poluvreme: Partizan - Novi Pazar 1:0

90+1' - Treći put je Pantić pokušao da matira Kljajića, ali opet je golman gostiju bio na visini zadatka.

81' - Bila je dobra pozicija za Natha. Izveo je Izraelac slobodan udarac sa nekih 17 metara, prebacio je živi zid, ali i gol.

78' - Odličan napad domaćih i lep potez Pantića. Sjajno fintom se oslobodio čuvara, dobro je šutirao, no Kljajić je odbio loptu u konrer. Imao je vezista crno-belih samog Jovića na levoj strani i čini se da bi mnogo opasnije bilo po gol rivala da je dodao loptu.

PARTIZANOV HEROJ SA KLUPE: Ovako je Nemanja Jović probio "bunker" Novog Pazara u Humskoj (VIDEO)

72' - Konačno gol u Humskoj. Nemanja Jović je došao do lopte, sjajno se oslobodio čuvara, šutirao i uhvatio na krivoj nozi golmana gostiju koji nije mogao ništa da uradi u toj situaciji. Petrić je pogodio sa izmenom.

68' - Sjajno se Dijabate oslobodio čuvara, dodao do Pantića koji je tukao iz prve, ali opet je Kljajić bio dobro postavljen i zaustavio je pokušaj bivšeg saigrača upravo iz Partizana.

64' - Problem za domaće. Rikardo Gomeš je ostao da leži na travi i napustio je igru. Njega je zamenio Danilo Pantić. Sreća za crno-bele je ta da je ovo poslednji meč pred zimsku pauzu, pa će najbolji strelac ekipe moći da se odmori i spremi za nastavak sezone.

Rikardo Gomeš/FOTO: M. Vukadinović

60' - Samo što je ušao u igru Pavlović je zapretio. Dobro je tukao glavom, ali lopta je otišla pored gola, pa mreže u Humskoj i dalje miruju.

57' - Nezadovoljan je Gordan Petrić igrom svojih izabranika, pa je izvšio dvostruku izmenu. Na terenu su se našli Andrija Pavlović i Nemanja Jović, a meč je završen za Kvinsija Meniga i Sameda Baždara.

52' - Prvi žuti karton dobio je Samed Baždar koji je oštro startovao na Momčilovića kome se ukazuje pomoć.

51' - Izveo je Slobodan Urošević slobodan udarac sa nekih 25 metara. Nadali su se navijači Partizana da bi mogao da ponovi majstoriju iz duela sa TSC-om, ipak šut je bio loš, pošto je lopta otišla visoko preko gola.

46' - Počelo je drugo poluvreme u Humskoj.

Prvo poluvreme: Partizan - Novi Pazar 0:0

Nije bilo golova u prvom poluvremenu, ali uzbuđenja jeste. Najbolje prilike propustili su Ljubomir Fejsa i Kvinsi Menig. Gosti su takođe zapretili par puta, ali ne toliko opasno kao domaći tim.

 

45+2' - Završeno je prvo poluvreme u Humskoj.

45' - Osam kornera izveo je tim Gordana Petrića i svaki put se Novi Pazar odbranio. Sudija Dejan Trofković produžio je prvi deo meča za dva minuta.

36' - Još jedan udarac Lončara. Ovoga puta je tukao iz velike daljine i stavio je na muke Popovića, koji se ipak nije dao iznenaditi i odbio je loptu u korner iz koga se ništa vredno pomena nije desilo.

34' - Nova dobra prilika za goste. Lončar je šutira sa 15 metara, reagovala je odbrana Partizana. Od svega je Novi Pazar dobio samo korner.

25' - Dva vezana kornera je izveo domaćin, opasnosti za protivnika nije bilo, pa i dalje nema promene rezultata u Humskoj.

23' - Fantastična akcija Partizana, počeli su je Natho i Dijabate, a Menig je izašao sam na golmana i šutirao pravo u njega.

DUEL Dijabate i Jović/FOTO: M. Vukadinović

21' - Neverovatan promašaj Fejste! Izveo je Natho slobodan udarac, lopta se odbila do iskusnog veziste, koji je poslao loptu preko gola koji je bio prazan, pošto je Filip Kljajić napustio isti.

19' - Oprobao je udarac i Samed Baždar. Opet je odbrana Novog Pazara bila dobro postavljena, pa je jedan igrač izblokirao udarac.

13' - Dobra prilika za tim Damira Čakara. Nenad Gavrić je poslao loptu po zemlji pred gol protivnika, do nje je došao Majdevac koji je dobro šutirao, no pogodio je samo spoljni deo mreže.

11' - Dobio je Rikardo Gomeš udarac glavom, ostao je da leži, a klupski doktori su ušli da mu ukažu pomoć. Ne deluje nimalo naivno. Ipak, čini se da će igrač sa Zelenortskih Ostrva nastaviti susret.

10' - Napadaju crno-beli, pokušavaju da otključaju bravu rivala, ali za sada gosti dobro stoje na terenu, pa se Filip Kljajić još uvek nije našao na iskušenju.

6' - Prvi ozbiljniji napad domaćih. Odlično je Dijabate uposlio Meniga na levoj strani, Holanđanin je oštro centrirao, no dobro je reagovala odbrana Novog Pazara.

FOTO: M. Vukadinović

4' - Uvodni minuta meča prolaze u ispitivanju snaga, lopta je više u nogama igrača Partizana, ali velikih uzbuđenja za sada nije bilo.

1' - Počela je utakmica u Humskoj, prvi su sa centra krenuli domaći fudbaleri.

Uoči meča:

Izabranici Gordana Petrića sigurno imaju veliki motiv da se revanširaju timu Damira Čakara koji je slavio u prvoj utakmici ovih rivala sa 1:0.

Crno-beli u ovaj meč ne ulaze u dobrom raspoloženju, pošto su u četvrtak neočekivano poraženi od Spartaka u Humskoj (0:1) i sigurno da žele pobedom da okončaju jesenji deo prvenstva.

Novi Pazar u Beograd dolazi u zavidnoj formi. Ova ekipa nije izgubila na poslednjih šest mečeva u prvenstvu (dve pobede i četiri remija). Ipak, bez obzira na sve Partizan je favorit na ovom susretu.

Sastavi:

PARTIZAN (4-2-3-1): Popović – Lutovac, Marković, Vujačić, Urošević – Fejsa, Natho – Dijabate, Baždar, Menig – Rikardo.

NOVI PAZAR (4-2-3-1): Kljajić – Pešukić, Rubežić, Joksimović, Jović – Momčilović, Lončar – Mijić, Nikčević, Gavrić – Majdevac.

BONUS VIDEO: NAJAKTUELNIJI VIDEO SNIMCI

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (1)

RUS, OLIMPIJSKI ŠAMPION, ŠOKIRAO SVET: Oni koji dele sankcije Rusima - ovo nisu mogli ni da sanjaju