OGLASIO SE POZNATI DOKTOR: Otkrio u kakvom su stanju Mitrović i Vlahović pred Katar

Novosti online

10. 11. 2022. u 19:24

SVETSKO prvenstvo u fudbalu se bliži, a misli srpskog naroda usmerene su ka napadačima "orlova" Dušanu Vlahoviću i Aleksandru Mitroviću. Udarne igle čete Dragana Piksija Stojkovića kubure sa povreda, a nezvanične informacije govore da ubitačni duo neće biti spreman za meč godine, protiv Brazila.

ОГЛАСИО СЕ ПОЗНАТИ ДОКТОР: Открио у каквом су стању Митровић и Влаховић пред Катар

FOTO: Printskrin/FK Partizan/Tviter

Srbija nisu Aleksandar Mitrović i Dušan Vlahović, ali su napadači Fulama i Juventusa veliki deo Srbije. Prvi je ujedno i overio vizu "orlova" za Katar, a portal "Sputnjik" razgovarao je sa poznatim doktorom Jasminom Nurkovićem, uglednim fizijatrom i radiologom, koji ima dosta iskustva sa lečenjem sportskih povreda.

Nurković je na startu razgovora poručio da Srbija ne treba mnogo da brine, odnosno da će Mitrović i Vlahović biti u timu za duel sa Brazilom.

- Prema procenama lekarskog tima, Mitrović bi trebalo da bude spreman za nekoliko dana, do 13. novembra. Nagađa se u ovom trenutku hoće li nastupiti u duelu Fulama i Mančester junajteda. Očekuje se da potpuno spreman bude za dve nedelje, kada i počinje Mundijal. Povreda ligamenata skočnog zgloba sa kojom se mučio ume da bude nezgodna, ali nema sumnje da su kolege dobar posao odradile i očekujem da se nastavi golgeterska forma napadača, poručio je Nurković.

Osvrnuo se i na pisanje određenih medija da je Mitrović "polomio dve koščice u stopalu".

- Ne verujem u istinitost te vesti. "prelom dve koščice u stopalu je naknadno viđen na rendgenu". Profesionalac poput Mitrovića je sigurno pregledan adekvatno i da se prelomi koščica, nakon dve, tri nedelje kod zdravih i mladih osoba, vidi se kao zarasla, bez mogućnosti da se zna kada je prelomm nastao, poručuje Nurković.

Kada je povreda Dušana Vlahovića u pitanju, ona nije nimalo naivna, ali se uz adekvatan tretman može izlečiti.

- Vlahović ima povredu prepone, tj. istegnuće pripoja mišića primicača natkolenice. Takođe, vrlo nezgodna i neprijatna povreda, koja se u sportskoj medicini ne doživljava kao teška i velika, ali vrlo često može da bude nezahvalna i za pacijenta i za lekarski tim, jer može da potraje oporavak. Takva povreda mora da se leči pravilno, a nikako brže. Svakako, uz prethodnu pauzu i dodatne dve sedmice koje predstoje do početka Mundijala, očekujem da i on bude fit i spreman sto odsto, kaže doktor Nurković.

BONUS: NAJAKTUELNIJI VIDEO SNIMCI

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)