SRBIJA O KOJOJ SMO SANJALI: Lepota igre, ali i rezultati, bude velike nade navijačima pred Svetsko prvenstvo u Kataru

N. ILjUKIĆ

29. 09. 2022. u 12:48

SAMO kukavica, nesiguran čovek, onaj koji sluša 300 suflera i "ziheraš", može da pomisli da na teren ne pošalje dvojicu napadača od kojih tokom sezone drhti pola evropskih klubova.

СРБИЈА О КОЈОЈ СМО САЊАЛИ: Лепота игре, али и резултати, буде велике наде навијачима пред Светско првенство у Катару

"Orlovi" posle trijumfa u Oslu, Foto FSS 

Samo kalkulant, poslušnik raznih fudbalskih čelnika, ili uticajnih agenata i menadžerskih agencija može da pomisli da u svoj tim stavlja "polovnjake" koji žive za instagram-objavu i naručeni tekst kod lažnih novinara.

Od svega navedenog, ama baš ništa nije Dragan Stojković Piksi. Niti je ikada u karijeri bio, još kao igrač, pa Zvezdina zvezda, pa japanski i kineski fudbalski car.

Od marta prošle godine, kada je na svoj 55. rođendan dobio u ruke reprezentaciju svoje zemlje, oblikuje je po svom ukusu, stilu i fudbalskoj filozofiji. Zato Piksi takozvana mala finala, kao što je bilo ono protiv Portugalije u Lisabonu (2:1), ili preksinoć protiv Norveške u Oslu (2:0) igra fajterski.

Na teren šalje i Dušana Vlahovića i Aleksandra Mitrovića, jer zna da je selektor protivnika u tišini svoje svlačionice, sat pre početka meča, već u problemu kada vidi sastav tima, koji je došao iz susedne svlačionice. I zato što i Piksi i selektor rivala, bez obzira na to kako se zove taj protivnik, znaju da će Srbija sa dvojicom najboljih napadača da krene od prvog, ili 20. minuta (svejedno), ali da će da stigne tamo gde je naumila. U 65. ili 90. minutu, svejedno.

- Igrali smo u svakom od takmičenja stvarno za gol više. Bez obzira na to da li smo bili u kvalifikacijama za Svetsko prvenstvo ili u Ligi nacija. Meni je posebno važan način na koji dolazimo do pobeda, da to bude dopadljivo ljudima koji navijaju za nas - sijao je posle pobede u Oslu Stojković.

Piksi tera svoju priču i ona traje li traje. "Hejteri" koji čekaju dva vezana poraza Stojkovića, nisu ih dočekali.

- Dominirali smo na terenu u Oslu. Od taktičkih do tehničkih stvari. Očigledno je da stil kojim igramo pravi problem protivniku - dodao je Piksi.

Ispostavilo se da su oba centarfora Srbije koji su istrčali na intoniranje himni bili strelci za "orlove". Šta to može da znači?

- To znači da je dobar trener - našalio se Stojković posle utakmice u Oslu.

- Ali, šalu na stranu. Stvarno bi bio greh da takva dvojica napadača ne budu zajedno na terenu, ili da jedan od njih sedi na klupi. Igrači koji imaju takav kvalitet moraju da budu na terenu. Presrećan sam zbog Mitrovićevog 50. gola za reprezentaciju, a i Vlahović je dokazao svoju klasu. Klasa. Tako retka reč kada se priča o srpskom fudbalu. Klupskom ili reprezentativnom. Klasa. Tako jednostavna reč koja opisuje lepotu i jednostavnost kojom Srbija dobija svoja "mala" finala.

A, tek je pred nama Mundijal u Kataru.

PO KLADIONICAMA TEK 15.

PREMA procenama poznate britanske kladionice "Vilijem Hil", Srbija se nalazi tek na deobi 15. mesta liste favorita za osvajanje Mundijala u Kataru sa kvotom 101,00, u rangu sa SAD, Meksikom, Poljskom i Velsom.

Ispred nas je čak i Švajcarska, rival iz grupe (81,00). Prvi je Brazil, takođe član naše grupe sa 5,50, a slede Francuska (6,50), Argentina (8,00), Engleska (8,00), Španija (9,00)...

NAGRADA TRI MILIONA EVRA

SRBIJA je za učešće u B diviziji Lige nacija od UEFA dobila milion i po evra. Osvajanje prvog mesta udvostručilo je premiju, pa će se u kasu naše kuće fudbala sliti tri miliona evropskih novčanica.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)