ZEMLJOTRES KAKAV FUDBAL NE PAMTI: Jedna reprezentacija će biti izbačena sa Svetskog prvenstva

Tanjug

13. 09. 2022. u 08:50

Britanski Dejli mejl došao je do dokaza koji bi mogli da rezultiraju eliminacijom fudbalske reprezentacije Ekvadora sa Mundijala u Kataru, koji će se održati od 20. novembra do 18. decembra.

ЗЕМЉОТРЕС КАКАВ ФУДБАЛ НЕ ПАМТИ: Једна репрезентација ће бити избачена са Светског првенства

Foto: N.I./EPA

Sporan je ponovo slučaj Bajrona Kastilja, desnog beka Ekvadora, kog su Čileanci optužili da je lažirao rodni list i da je rođen u Kolumbiji.

FIFA je čitav slučaj odbacila, ali je Dejli mejl došao do pisanih dokaza i audio zapisa ispitivanja tokom kog je Kastiljo istražiteljima pre četiri godine otkrio da je rođen 1995, a ne 1998, kako piše na njegovim ekvadorskim dokumentima.

Zatim, rekao je da je njegovo ime Bajron Havijer Kastiljo Segura, dok se u papirima iz Ekvadora vodi kao Bajron David Kastiljo Segura.

Kastiljo je tada otkrio i da je napustio kolumbijski grad Tumako da bi otišao u ekvadorski San Lorenco, kako bi pokušao da ostvari fudbalsku karijeru.

Reprezentativac Ekvadora priznao je i da mu je u menjanju biografije pomogao Marko Zambrano, uticajni ekvadorski preduzetnik i vlasnik fudbalskog kluba.

Čile se nada da će igrati na Svetskom prvenstvu u Kataru umesto Ekvadora jer je protiv te selekcije osvojio samo jedan bod u dva meča.

Na obe utakmice nastupio je fudbaler meksičkog Leona Bajron Kastiljo, a ukoliko bi se one registrovale službenim rezultatom 3:0, Čile bi izbio na četvrto mesto južnoameričkih kvalifikacija i zauzeo mesto Ekvadora u Kataru.

Na potezu je FIFA, koja za sad nije komentarisala navode Dejli mejla.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)