FIFA IZGUBILA KOMPAS: Zbog Katara pomeraju početak Mundijala

Novosti online

10. 08. 2022. u 12:02

MEĐUNARODNA fudbalska federacija FIFA nastavlja da urušava ono malo kredibiliteta što je imala kod ljubitelja fudbala širom sveta. Brojnim skandalima u vezi sa predstojećim Svetskim kupom koji će se ove zime održati u Kataru sada je dodat još jedan.

ФИФА ИЗГУБИЛА КОМПАС: Због Катара померају почетак Мундијала

FOTO: Novosti

Godinama je tradicija nalagala da se Mundijal otvara utakmicom čiji akter je ili domaćin šampionata ili branilac titule šampiona sveta. Zato je brojne fanove nemalo iznenadila nedavna odluka FIFA i organizatra turnira da Mundijal u Kataru otvori utakmica Senegal - Holandija.

Sada, je međutim, došlo do iznenadne promene plana pa će Turnir ipak početi utakmicom domaćina Senegala.

Ali, da bi to bilo moguće, došlo je do promene kalendara takmičenja, tačnije pomeranja početka?!

Mundijal je po originalnom kalendaru trebalo da bude otvoren 21. novembra u 11 časova na stadionu Al Tumama u Dohi utakmicom Senegal - Holandija, dok je meč domaćina i Ekvadora bio predviđen iste večeri od 17 časova na Al Bajat stadiojnu u Koru.

Plan FIFA i organizatora je da se početak Mundijala pomeri dan ranije odnosno da Katar i Ekvador svoj meč igraju 20 novembra. Konačnu odluku po ovom pitanju doneće Savet FIFA koji čine predsednik Svetske kuće fudbala Đani Infantino i lideri svih kontinentalnih federacija, ali to je samo formalnost, pošto je odluka već doneta.

Pomeranja ostalih mečeva zakazanih za 21. novembar neće biti pa će se mečevi Engleska - Iran, odnosno SAD - Vels odigrati u ranije predviđenim terminima.

Takođe, neće biti ni pomeranja finala koje je na programu 18. decembra.

Shodno tome i Srbija svoje mečeve igra po ranije utvrđenom programu: protiv Brazila 24. novembra u 20 časova, protiv Kameruna 28. u 11 časova i protiv Švajcarske 2. decembra u 20 časova.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)