RUSI HTELI FUDBALERA CRVENE ZVEZDE, ALI... Šampion Srbije odbio ponudu, uveren je da će zaraditi daleko više

Novosti online

02. 08. 2022. u 21:55

FUDBALSKI klub Crvena zvezda ovih dana je često, poput Partizana, spominjan u ruskim medijima.

РУСИ ХТЕЛИ ФУДБАЛЕРА ЦРВЕНЕ ЗВЕЗДЕ, АЛИ... Шампион Србије одбио понуду, уверен је да ће зарадити далеко више

Foto: FK Crvena zvezda

Ali, dok su o crno-belima tamo javljali u sedmici za nama zbog transfera kapitena kluba iz Humske, Saše Zdjelara, u moskovski CSKA, crveno-beli su... "druga priča".


Naime, Zenit iz Sankt Peterburga je bio veoma, veoma zainteresovan da kupi od Zvezde defanzivca Strahinju Erakovića.


Ruski mediji su javljali i da je poslata "više nego konkretna ponuda", bili su ubeđeni i oni, i uprava kluba iz bivše prestonice Rusije da će se "posao obaviti ovog leta" (u kome su Zvezda i Zenit odigrali prijateljski meč koji je obeležilo nestvarno ponašanje ruske publike u Sočiju), ali, to nije slučaj.


A izgleda da i neće biti.
Naime, kako javlja ruski "RB sport", "Strahinja Eraković ostaje transfer-cilj Zenita, iako srpski klub ne namerava da sada proda 21-godišnjeg fudbalera, nadajući se da će za njega nešto kasnije zaraditi više novca".


Pomenuti portal ističe i da "Crvena zvezda ne želi da se sada rastane sa Strahinjom, jer je njena uprava uverena da će posle nastupa ovog Srbina na Svetskom prvenstvu u Kataru njegova cena značajno porasti".
Podsećaju ruski mediji i da se očekuje da Eraković bude deo "orlova" koji će se na ovogodišnjm Mundijalu u Kataru nadmetati u grupi sa Brazilom, Kamerunom i Švajcarskom. 

Tome dodaju i da su nedavni kontakti novinara sa rukovodstvom Crvene zvezde ostali bez "plodova".

Recimo, izjavu sportskog direktora crveno-belih, Mitra Mrkele, preneo je moskovski "24sport", a ona je glasila samo ovako kada je upitan o eventualnom prelasku Erakovića u Zenit:

- O nagađanjima ne volim da govorim, a nemam ni pravo da javno pričam o mogućim transferima naših igrača.

Ruski sajt "Euro-fudbal" ističe da je akutelnim ugovorom sa Zvezdom predviđeno da  Strahinja Eraković u njoj bude do 2025. godine, te da je po specijalizovanom sajtu Transfermarkt vrednost ovog defanzivca pet miliona evra.

Bonus video: Kad himna Srbije, "Bože pravde", zagrmi u Rusiji...

 

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)