EVROLIGA: Barsa grabi ka Beogradu, Obradovićev Monako pao u neverovatnoj završnici

Č. V.

27. 04. 2022. u 23:05

KOŠARKAŠKI Barselone uzvratili su udarac i savladali Bajern u Minhenu sa 75:66 u trećoj utakmici plej-ofa Evrolige.

ЕВРОЛИГА: Барса граби ка Београду, Обрадовићев Монако пао у невероватној завршници

Foto: EPA-EFE/Leonhard Simon

Ekipa iz Španije je povela sa 2-1 i još jedan trijumf joj nedostaje da se plasira na fajnal for u Beogradu i pridruži se Real Madridu koji je prvi obezbedio završnicu elitnog takmičenja.

Od početka meča su Katalonci nametnuli žestok ritam. Zaigrali su snažno u odbrani, a napad je funkcionisao tečno i to je omogućilo izabranicima Šarunasa Jasikevičijusa da na odmor odu sa +18 - 49:31.

Ipak, Bajern je poznat kao tim koji se nikada ne predaje. Tako je bilo i sada. Dobili su Bavarci treću i četvrtu četvrtinu, no to je bilo dovoljno da se samo ublaži poraz.

Najefikasniji u pobedničkom timu bio je Nikola Mirtović sa 25 poena, pratio ga je Rolands Šmits koji je postigao 12. Na drugoj strani najviše se istakao Vladimir Lučić sa 17, Ogastin Rubit je dodao 14, a bivši igrač Partizana Ognjen Jaramaz je meč završio sa 13 poena.

Naredni meč koji se igra takođe u Nemačkoj na programu je u petak od 20.45.

U drugoj utakmici večeri odigranoj u Monaku, Olimijakos je uspeo da slavi u ludoj završnici sa 87:83.

Ništa posle tri perioda nije slutilo da će utakmica u Kneževini biti neizvesna. Igrači koje sa klupe predvodi Jorgos Barcokas su u poslednji kvartal ušli sa prednošću od 71:58.

Ipak, izabranici Saše Obradovića su povećali agresivnost, zaigrali perfektnu odbranu i bezo su uspeli da istope vođstvo rivala.

Prednost domaćinu doneo je Paris Li koji je pogodio trojku za 80:79, nakon toga je Tomas Vokap vratio vođstvo na stranu Atinjana pogocima sa linije penala. Monako potom nije iskoristio napad i morao je da pravi faul. Sa crte je precizan bio Saša Vezenkov.

Ekipa koja se takmiči u francuskoj ligi se nije predavala, ali poslednja nada da može da se pobedi je ugašena kada je Leo Vesterman promašio čist zicer. Opet je napravljen bez faul, no Vokap je opet realzivao oba slobodna bacanja.

Tu ipak nije bio kraj uzbuđenjima. Dvejn Bejkon je pogodio trojku, što je nateralo Barcokasa da pozove minut odmora. Nakon povratka na parket Bejkon je na 3,9 sekundi faulirao Kostasa Slukasa koji je kao i saigrači pre njega bio nepogrešiv sa linije penala.

DUEL Paris Li i Kostas Slukas/Foto: EPA-EFE/SEBASTIEN NOGIER

Olimpijakos je do pobede predvodio Kostas Slukas koji je brojao do 21, dok je Saša Vezenkov postigao 17. Kod Monaka se najviše istakao Dvejn Bejkon sa 23 poena, a Vil Tomas je dodao 15.

Četvrta utakmica igra se u petak od 21 sat na istom mestu.

BONUS VIDEO: PARTIZAN je proslavio 30 godina od najvećeg uspeha u istoriji - osvajanja Evrolige

 

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)