UEFA IZBACUJE VELIKANE IZ LIGE ŠAMPIONA? Osnivači Superlige plaćaju ceh ako urade jednu stvar

Novosti online

27. 04. 2022. u 21:09

MALO je nedostajalo da fudbalska Superliga potrese ceo svet, ali je projekat naporima UEFA zaustavljen. Na tome se ta priča, međutim, nije zaustavila.

УЕФА ИЗБАЦУЈЕ ВЕЛИКАНЕ ИЗ ЛИГЕ ШАМПИОНА? Оснивачи Суперлиге плаћају цех ако ураде једну ствар

FOTO: Tanjug/AP

Kada je delovalo da je cela ujdurma zaboravljena, pojavili su se novi navodi u italijanskim medijima o mogućim kaznama za klubove osnivače takmičenja koje nikada nije ni zaživelo.

Ljubiteljima fudbala dobro je poznato da je pre nekoliko meseci 12 klubova pokušalo da oformi novo, elitno takmičenje za klubove u Evropi. Nakon velikog pritiska javnosti i navijača, a i pretnjama UEFA drakonskim kaznama klubovi su odustali od ideje.

Privredni sud u Madridu je doneo odluku da UEFA ima odrešene ruke po pitanju kažnjavanja tri od 12 klubova: Reala iz Madrida, Barselone i Juventusa.

Očekuje se da sankcije budu iste kao što su bile predviđene i za ostalih devet klubova, odnosno da iznose po 15.000.000 evra i pet odsto sezonskih prihoda.

"Gazeta" navodi da su klubovi "mirni" što se kazni tiče još neko vreme. Krovna kuća evropskog fudbala neće preduzimati zakonske mere do ročišta koje je zakazano za jun, dok odluka o legitimnosti Superlige neće biti doneta sve do 2023. godine.

Međutim, pomenuti italijanski list takođe navodi da je UEFA spremna na svaku moguću akciju u slučaju da tri kluba ponovo krenu u formiranje Superlige, čak se pominje i da bi "sporni" klubovi mogli da budu izbačeni iz Lige šampiona u sezoni 2023/2024.

BONUS VIDEO: Navijači Rendžersa u koloni autobusa krenuli kroz Beograd na Marakanu

 

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

EJ, LJUDI, ALI BUGARSKA... Ovom pričom je Nikola Jokić šokirao Amere