"VRATIO SAM KANADI ŠTO MI JE DALA": Milan Borjan će igrati na Svetskom prvenstvu u Kataru

Z. Ć.

28. 03. 2022. u 21:36

POZNATI su kao najbolja hokejaška nacija, sada su odlični i u "sokeru". Fudbalska reprezentacija Kanade prva je u svojoj KONKAKAF zoni izborila plasman na Svetsko prvenstvo, kolo pre kraja kvalifikacija, predvođena delijom iz Srbije, golmanom i kapitenom Milanom Borjanom.

ВРАТИО САМ КАНАДИ ШТО МИ ЈЕ ДАЛА: Милан Борјан ће играти на Светском првенству у Катару

FOTO: AP

Kao i u Zvezdi, Borjan je sa velikim uspehom predvodio Kanađane do drugog Mundijala u istoriji, trku su završili ispred najvećih favorita, selekcija Meksika i SAD.

- Neverovatno iskustvo, ne mogu sad da izrazim kako se osećam - pričao je Borjan ushićeno posle pobede nad Jamajkom (4:0), koja je overila plasman i donela ogromno slavlje u Torontu. - Pričaćemo više za koji dan, kada se slegnu emocije. Kanada treba da bude ponosna. Nije ovo samo za nas, nego i za našu decu, koja mogu da se ugledaju na nas i nastave ovim putem.

EUFORIJA Reprezentativci Kanade/FOTO: AP

Poznata je Milanova životna priča, kako su on i njegova porodica proterani iz Knina u zloglasnoj "Oluji". Kao izbeglice, pronašli su sreću "preko Bare".

- Kanada je mojoj porodici dala nov život, nov početak. Na ovaj način joj vraćam. Mislim da sam odradio svoj posao. To ne znači da planiram da se penzionišem, želim na još jedno svetsko prvenstvo. Nadam se da sam Kanadi vratio za ono što je ona dala meni i mojoj porodici - dodao je Borjan.

Kanađani su napravili jaku reprezentaciju i sigurno može da postigne mnogo više nego prethodna, koja je na SP u Meksiku 1986. doživela sve poraze u grupi, bez datog gola.

- Nastavljamo dalje. Nebo je granica ovom timu. Vlada veliko bratstvo među nama. Kada veruješ i postaviš ciljeve, sve se ostvari. Samo moramo da nastavimo ovako. Sva deca u Kanadi moraju da veruju, nadam se da će ponoviti naš uspeh - zaključio je Borjan.

Ameri unapred proslavili

SLAVILO se i u Orlandu, navijači reprezentacije SAD priredili su pravu feštu posle petice protiv Paname (5:1) iako njihovi ljumimci još nisu teoretski obezbedili učešće u Kataru iz zone KONKAKAF. Samo čudo može da spreči "jenkije" da se direktno plasiraju na SP. U poslednjem kolu Kostarika je domaćin SAD i samo u slučaju da savladaju Amerikance sa šest i više golova razlike, prestići će ih na tabeli.

BONUS VIDEO: Piksi saopštava spisak reprezentativaca ze predstojeće prijateljske utakmice

 

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)