BEG OD "ELEKTRIČNE STOLICE": Pet klubova u borbi za opstanak u Superligi Srbije

M. B.

19. 05. 2021. u 08:30

BORBA za goli superligaški život je stigla do poslednje, 90-minutne etape. Trka da se pobegne od dve "električne stolice" je uoči završnih predstava ove srede od 18.30 svedena na pet kandidata koji iz različitih vizura i sa različitim dozama optimizma očekuju rasplet.

БЕГ ОД ЕЛЕКТРИЧНЕ СТОЛИЦЕ: Пет клубова  у борби за опстанак у Суперлиги Србије

FOTO: M. Vukadinović

U najboljoj poziciji su "davljenici" iz glavnog grada, Voždovac i Rad, pošto će im pobede biti dovoljne da ne razmišljaju o ishodima ostalih utakmica. I dok Rad naspram sebe ima nezainteresovani Spartak, "zmajevi" će morati da poguraju Javor u prvoligaško društvo ukoliko žele da i naredne sezone odmeravaju snage sa najboljima.

Ostatak naelektrisane petorke čine Radnički iz Niša, Novi Pazar i Javor. Pazarci, takođe kao i Voždovac i Beograd, nemaju pred sobom jednačinu sa više nepoznatih, jer im opstanak garantuje bilo kakva pobeda protiv Napretka na domaćem terenu, koji takođe kao i Spartak nema kao "pogonsko gorivo" takmičarski motiv.

Radnički iz Niša verovatno ima i najlakši posao od svih koji beže od strašnog suda, ali uz viđeni trijumf protiv poslednjeplasirane Bačke moraju da navijaju i za Kruševljane u Novom Pazaru.

Javor, kao poslednji sa liste ekipa u borbi za opstanak, poslednji i može da očekuje osmehe po isteku 90 minuta, jer mu je pored pobede na Voždovcu potrebno da Novi Pazar ili Radnički ne pobede Napredak, odnosno Bačku...

Zapratite Novosti sport na Fejsbuku

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

A SRBIJA?! Pitali Ruse Za koga ćete da navijate na EURO 2024? - ovako su odgovorili